2024. április 28. - Valéria

A politika vezetett a robbantáshoz

A Jobbik az elmúlt 24 év kormányainak banki politikáját teszi felelőssé a hétfő hajnali fővárosi robbantásért.
2014. január 13. hétfő 15:54 - HírExtra
Z. Kárpát Dániel és Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselői az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: a robbantás célja jelenleg nem ismert, de az elsődleges adatok szerint a bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult. Szerintük beszédes, hogy a felrobbantott épületben több bankfiók is található.

Állásfoglalásukban rögzítették: a Jobbik mindig a rend pártján állt.

Szerintük az elmúlt 24 év kormányainak kereskedelmi bankokkal kapcsolatos politikája, számonkérésük elmaradása és a pénzintézeteknek biztosított indokolatlan kedvezményekből eredő gazdasági előny jelentős társadalmi feszültséget okozott. Mindez a bankok és a kormányok által átvert, megkárosított devizahiteleseknél csúcsosodott ki - értékelték.

A Jobbik reméli, hogy az elkeseredett emberek nem nyúlnak hasonló eszközökhöz a figyelem felhívása érdekében, hanem a választásokon mondanak ítéletet azon pártok felett, akik ilyen helyzetbe juttatták őket. Egyúttal felszólították az Orbán-kormányt: "fejezze be az időhúzást, a felelősség áthárítását, és saját ígéretét teljesítve számolja fel a devizahitel-károsultak problémakörét".

Hétfőn, hajnali 4 óra 18 perckor a XIII. kerületi Lehel utcában egy eddig ismeretlen típusú robbanószerkezet lépett működésbe, amelynek következtében több bankfiók portálja megrongálódott. Nem sérült meg senki, az anyagi kár viszont jelentős. A robbantással összefüggésben egy motorost keres a rendőrség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását