2024. április 29. - Péter

Robbantás: külön telefonszám indult

Elkülönített telefonszámon várja a rendőrség a Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában hétfő hajnalban történt robbantással kapcsolatos bejelentéseket - közölte Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.
2014. január 14. kedd 14:31 - HírExtra
A rendőrség közleménye szerint a bűncselekménnyel kapcsolatos állampolgári bejelentések fogadására elkülönítettek egy ingyenesen hívható telefonszámot, amely a nap 24 órájában hívható. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a 06/80-620-107-es zöld számon várja azoknak a hívását, akik a bűncselekményről, a helyszínen látott motorkerékpárról vagy annak vezetőjéről érdemleges információval rendelkeznek.

Mint írták: hétfőn, 4 óra 18 perc körül egy XIII. kerületi Lehel utcai pénzintézetnél robbantással elkövetett bűncselekmény történt. Az érintett épületben jelentős anyagi kár keletkezett a detonáció során, többek között két ATM is súlyosan megrongálódott. A bűncselekmény nem emberi élet kioltására vagy személyi sérülés okozására irányult, a robbantásban nem sérült meg senki - tették hozzá.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett és közveszély okozása bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatja az eljárást a jelenleg ismeretlen elkövető ellen. A bűncselekménnyel összefüggésben egy ismeretlent keresnek, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 125 vagy 250 köbcentiméter hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott - olvasható a rendőrség közleményében.

A hétfő hajnalban történt robbantás környékén csak kora délutánra állt helyre a közlekedés. A rendőrségi helyszínelés még kedden is tartott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását