2024. április 26. - Ervin

Ezt kicsit benézte a KDNP

Törökország bocsánatot kért az örmény népirtásért. A KDNP hamar kifejezte saját sajnálkozását, ám azt elfelejtette, hogy azt a baltás gyilkost, aki örményeket ölt, pusztán nemzteiségük miatt, éppen a FIDESZ-KDNP kormány adta ki Azerbajdzsánnak.
2014. április 24. csütörtök 13:07 - HírExtra
A KDNP fejet hajt az áldozatok előtt -írta csütörtöki közleményében a KDNP, azután, hogy Recep Tayyip Erdogan török kormányfő szerdán Törökország nevében részvétét nyilvánította az Oszmán Birodalomban elkövetett mészárlások során "1915-ben meggyilkolt örmények unokáinak".

Mint a KDNP, fogalmaz, "99 esztendővel ezelőtt szörnyű vérfürdő vette kezdetét, amelyben örmények hatalmas tömegeit ölték meg, hurcolták el, nyomorították meg az Oszmán Birodalom irányítói. Fejet hajtunk az áldozatok és emlékük előtt, s örömmel látjuk, hogy a napokban első ízben kért bocsánatot a halottak leszármazottaitól Törökország. Bízunk benne, hogy a népcsoportok közötti megbékélés és a bizalom egy jobb és szeretetteljes világ reményét hordozza."

Hoppácska!

Az MSZP közleményben hívta fel a figyelmet, arra, amit sokan talán már elfelejtettek: Orbán Viktor kormánya adta ki az azeri baltás gyilkost Azerbajdzsánnak, aki éppen etnikai hovatartozásuk miatt gyilkolt örményeket. Miközben az MSZP üdvözli a török gesztust, a KDNP reakcióját mélységesen álszentnek tartja.

"Amíg a kormányzó pártok, a KDNP és a Fidesz nem kérnek elnézést az örmény néptől az azeri baltás gyilkos kiadásáért is, nem hajtanak fejet a gyilkos áldozatainak emléke előtt, addig az ilyen közlemények csak tovább rontják Magyarország megítélését a világban - írják".


Forrás: Hirextra/MTI OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását