2024. április 27. - Zita

LMP: Elég az olcsó bérekből!

Az LMP társelnöke arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy szakítson az olcsó bérek politikájával, különben a szakképzett munkaerő külföldön keres állást, helyükre pedig külföldiek érkezhetnek.
2016. július 5. kedd 08:34 - HírExtra

 

    Szél Bernadett budapesti sajtótájékoztatóján a Brexit azonnali hatásaként beszélt arról, hogy a külföldön elhelyezkedni vágyók előrehozták döntésüket, és egyre nagyobb számban hagyják el az országot.

    Emellett egy másik jelenségre is rávilágított a Nógrád megyei Szügy autóponyvagyárának példájával. Mint mondta, bár a térségben 20 százalékos a munkanélküliség, mégis mexikói, orosz és szerb vendégmunkásokat vette fel, mert nem találtak megfelelő magyar munkaerőt.

    A politikus mindezért a magyar kormányt tette felelősség, amely szerinte eltorzította a munkaerőpiacot, "csúcsra járatva a közmunkát", és alacsonyan tartva a béreket, amelynek eredményeként már nemcsak a visegrádi országok között vagyunk sereghajtók, hanem az unió ötödik legalacsonyabb nettó átlagbére is Magyarországon van.

    Szél Bernadett olyan adórendszert is sürgetett, amely csökkenti a társadalmi különbségeket, de az LMP a munkajövedelmeket is alacsonyabb mértékben adóztatná. A képviselő a munkaerő-képzés, valamint az oktatás forrásait is jelentősen bővítené.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását