2024. április 26. - Ervin

Miben volt benne Kubatov?

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint kérdéseket vet fel egy levél, amelyet korábban a költségvetési csalással, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolt Vizoviczki László házában foglalt le az ügyészség. Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke az MTI-vel azt közölte: az ügyben nincs rejtegetnivalója, ezért a levelet átadta a hatóságoknak.
2016. július 29. péntek 15:28 - HírExtra

 

    Staudt Gábor csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az internetes N1 televízió honlapján megjelent iratokra hivatkozott, amelyek szerint az ügyészség lefoglalt egy levélrészletet, amelyet Vizoviczki László - feltételezése szerint - Kubatov Gábornak, a Fidesz alelnökének írt.

    Ebben az szerepelt, hogy a vállalkozó egy kampányban nyújtott támogatásért és nem kormánypárti politikusokat érintő bűnügyi információkért cserébe azt kérte, hogy szabadlábon védekezhessen - mondta Staudt Gábor.

    Az ellenzéki politikus arra vár választ, hogy a felek ismerik-e egymást, milyen támogatásról, illetve milyen bűnügyi információkról lehet szó. Arra is kíváncsi, hogy utóbbival összefüggésben folyik-e eljárás. Staudt Gábor azt is felvetette, hogy a levél miért nem került a nyomozati iratok közé.

    A levél valódiságát firtató kérdésre azt felelte: ha fiktív a dokumentum, akkor nyilvánosságra lehet hozni és meg lehet cáfolni.

    Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált az - általa a "Jobbik lakájmédiájának" nevezett - N1tv online oldalán megjelent hírre. A pártigazgató leszögezte: az ügyben semmilyen rejtegetni valója nincs, ezért a levelet a nyomozás elősegítésének az érdekében 24 órán belül átadta a bűnüldözési szerveknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását