2024. május 2. - Zsigmond

Zártosztályon az erőszakkal kilakoltatott

A terézvárosi polgármesteri hivatal által július 15-én erőszakkal kilakoltatott, bilincsbe vert és pszichiátriára hurcolt 72 éves Hüvelyes Lajost harmadik hete tartják a Gálfi Béla kórház zárt osztályán, noha orvosai szerint épelméjű, és nem szorul sem kezelésre, sem gyógyszerezésre – hívta fel a figyelmet a Magyar Szociális Fórum kedden kiadott jelentésében.
2016. augusztus 2. kedd 10:40 - HírExtra
A zárt osztály orvosai tudatták Hüvelyes Lajossal, hogy bármikor elhagyhatja a kórházat. De mivel a szerencsétlen rokkantnak nincs hová mennie, hiszen a terézvárosi elöljáróság elvette tőle egyetlen otthonát, kénytelen-kelletlen a pszichiátriai betegek között tölti napjait. A kerületi vezetésnek – a jelek szerint – nem sürgős a megígért tatárszentgyörgyi házról szóló lakhatási szerződés megkötése – írja az MSZF. A szerződést azért nem tudják nyélbe ütni, mert a kilakoltatásakor eltűntek Hüvelyes személyi iratai, és nélkülük nem tudják kitölteni az adatokat. Bundula Csaba alpolgármester telefonon azt ígérte Hüvelyes Lajosnak, hogy augusztus 8-án Tatárszentgyörgyre költöztetik a kórházból.

Az MSZF megjegyezte: nem világos, miért egy zárt osztályon kell kivárnia a terézvárosi polgármester ügyintézését Hüvelyes Lajosnak.

A Lánchíd Rádióban elhangzott nyilatkozatában Bundula Csaba kirohant a mozgáskorlátozott rokkant emberi jogait védő Magyar Szociális Fórum ellen, és azzal az állítással próbálta védeni eljárásukat Hüvelyes Lajos bilincsbe veréséért és pszichiátriára szállításáért, hogy Hüvelyest az MSZF alapító-szervezője, Simó Endre záratta be a bolondok házába (sic!).

A Magyar Szociális Fórum vezetője a Hírhatár hírportálon azt írta a terézvárosi alpolgármester magatartásáról, hogy éppolyan közveszélyes, mint az, hogy egy épelméjű embert zárt osztályra csukjanak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását