2024. április 26. - Ervin

Túltolták a fiúk a közmédiát

A közszolgálati médiaszolgáltatónak intézkedéseket kell tennie a médiapiac sokszínűségének növelésére, mivel rádiós és audiovizuális programjainak közönságaránya tavaly meghaladta a médiatörvényben rögzített arányt; a médiatanács döntéséről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
2016. október 6. csütörtök 18:37 - HírExtra
 
Mint írják, az NMHH testülete médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosította a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-t, mert a közszolgálati rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatások együttes közönségaránya tavaly 6,5 százalékkal meghaladta a médiatörvényben ehhez rögzített 40 százalékos mértéket.

A tájékoztatás szerint határoztak arról is, hogy december 8-án a médiatanács ismét megrendezi a Kvótafórumot, amely az országos és körzeti médiaszolgáltatók, valamint a Magyar Mecenatúra Program filmes ágaiban támogatást nyert alkotók találkozóhelyeként szolgáló médiaszakmai eseményt.

A fórumon a résztvevők a közlés szerint tájékozódhatnak és egyeztethetnek arról, hogyan teljesíthetik a médiaszolgáltatók kvótakötelezettségüket friss, kortárs, színvonalas, a médiatanács programjában támogatott alkotásokkal.

Az NMHH jelezte azt is: a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós pályázati eljárásban a médiatanács nyilatkozattételre hívta fel a Kredit Holding Kft. pályázót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását