2024. április 28. - Valéria

Jönnek a Jobbik ígéretei - ők vállalásnak hívják

A Jobbik elnöke a 2018-as országgyűlési választásig 18 vállalást tesz, az első ilyen a betelepítés minden formájának elutasítása.
2016. november 18. péntek 12:07 - HírExtra
 

Vona Gábor pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: vállalásai pártja győzelme esetén a kormányzás pilléreit adják. "Két nagyobb feladattal kelek és fekszem" - mondta, kifejtve: ezek egyike a kormányváltás mikéntje, a másik pedig az, hogyan lehet hidakat építeni a szétszabdalt társadalomban.

A 2018-as választás tétjeként hivatkozott arra, hogy folytatódik-e "az orbánizmus" vagy véget ér, azaz - mint mondta - vagy a Fidesz, vagy a Jobbik. Értékelése szerint pártja maradt a remény a változásra.
Az ellenzéki pártvezető kitért arra: az elmúlt hónapokban megismert politikai stílus, vitakultúra alapján semmi jóra nem lehet számítani.

Az első

Vona Gábor első vállalásaként egy "se szegény migráns, se gazdag migráns" feliratot helyezett el egy táblán, amit azzal magyarázott, hogy minden erejével meg kívánja védeni az országot a betelepítéstől. Kormányra kerülésük esetén nem fogják engedni a "szociális és kulturális szövetek felszaggatását" - jelentette ki.

A pártelnök arról is beszámolt, hogy vállalásait minden hónap 18. napján ismerteti, majd "álruhás országjáráson" kívánja megismerni a megnevezett területet.

Azt mondta, hogy Nyugat-Európa már döntött a multikulturalizmus mellett és ott most az a dilemma, hogyan lehet ezzel együtt élni, azonban a közép-európai régió még megőrizheti történelmileg örökölt berendezkedését.

Vona Gábort kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a Jobbik csalódást okozott szellemi holdudvarának, amikor nem szavazta meg a betelepítési kvóta elleni alaptörvény-módosítást. Azt felelte: minden véleményt tiszteletben tart, és ez szerinte is probléma. Elmondták, mi az a kontextus, amivel el tudják fogadni az előterjesztést - tette hozzá, jelezve: ezért is nyújtották be újból a javaslatot. A politikus azt kérte, most már mindenki ezzel foglalkozzon és azt a kérdést tegye fel, hogy a Fidesz miért nem hajlandó azt megszavazni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását