2024. április 27. - Zita

Varga Mihály álma

A 3-5 százalékos tartományba kell átkerülnie a gazdasági növekedésnek, amire csak akkor van esély, ha jobban növekszik a magyar termelékenység, csak így közelíthet az életszínvonal Magyarországon az európaihoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden az M1 aktuális csatornán.
2016. november 23. szerda 09:10 - HírExtra


A politikus a kedden bejelentett minimálbéremeléséről és járulékcsökkentéséről azt mondta, az is hozzájárul ahhoz, hogy a gazdasági növekedés erre a szintre álljon át.

A következő évek legfontosabb feladata, hogy minőségi változás történjen, és a hatékonyság javulásán át növekedjen a hozzáadott érték - tette hozzá.

Hangsúlyozta: fontos megérteni mindig lesznek olyan országok, amelyek olcsóbban kínálnak munkaerőt.

"Ha Magyarország csak ezen a pályán akar versenyezni, akkor le fog maradni, márpedig mi nem akarunk lemaradni, szeretnénk az elsők között lenni" - fogalmazott a miniszter.

Szólt arról is, hogy a minimálbér emelésével még nem zárkózik fel Magyarország a szlovák és a cseh bérszinthez, viszont a közterhek tekintetében igen, ami újabb befektetéseket vonzhat. Így reményei szerint az ország megőrzi vezető helyét az egy főre jutó külföldi működőtőke-beruházás tekintetében. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását