2019. augusztus 19. - Huba

Marad az MTA elnök

Az elnöki posztra Lovász Lászlót, a főtitkári tisztségre Török Ádámot, főtitkárhelyettesnek pedig Barnabás Beáta Máriát javasolja ismét a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Jelölőbizottsága - közölte a szervezet az MTI-vel hétfőn.
2017. március 27. hétfő 18:42 - HírExtra
 
Élettudományi alelnöknek Freund Tamást, társadalomtudományi alelnöknek Vékás Lajost, természettudományi alelnöknek pedig Blaskó Gábort és Bokor Józsefet javasolja a testület. A Jelölőbizottság Keviczky László elnökletével január 11-i, február 6-i és március 2-i ülésén vitatta meg és határozott titkos szavazással az egyes tisztségekre jelölendő személyekről - olvasható az akadémia internetes oldalán (mta.hu).

Társadalomtudományi elnökségi tagnak a bizottság Szabó Miklóst, élettudományi elnökségi tagnak Tulassay Tivadart, valamint természettudományi elnökségi tagnak Pósfai Mihályt, Sólyom Jenőt vagy Szász Domokost javasolja - derül ki a Jelölőbizottság állásfoglalásából.

A testület emellett javaslatot tett a Felügyelő Testület, a Vagyonkezelő Testület, Tudományetikai Bizottság és a Doktori Tanács tagjaira, a Könyv- és Folyóirat-kiadó Bizottság tagjaira és elnökére, az Akadémiai Kutatóintézetek Tanácsa és a Jelölőbizottság új tagjaira is.

A jelöltek közül az MTA legfőbb döntéshozó testülete, a közgyűlés három évre választja meg a különböző tisztségek betöltőit, köztük a tudós társaság főállású vezetőit, az elnököt, a főtitkárt,a főtitkárhelyettest, valamint a három alelnököt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ha Önön múlna, melyik tudományágat támogatná, globális szinten?
Űrkutatás mindenekfelett!
A tengerek mélyének kutatása, igazán megérne pár milliárd dollár pluszt
Az emberi agy kutatását tartom fontosnak és ezt is támogatnám
A múlt, számos titkot rejt: több, jobban felszerelt régészeti csapatra és feltárásra lenne szükség
Nem foglalkoztat a tudomány
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását