2024. március 19. - József, Bánk

Ember. Termosz. Folyadékinger.

Frissítő ital, vagy kellemesen meleg nedű egyaránt helyet kaphat egy termosz belsejében, amelyben az ember magával viheti kedvenc folyadékát a nap bármely szakaszában, a helység bármely szegletébe.
2017. május 24. szerda 09:34 - HírExtra
Frissítő ital, vagy kellemesen meleg nedű egyaránt helyet kaphat egy termosz belsejében, amelyben az ember magával viheti kedvenc folyadékát a nap bármely szakaszában, a helység bármely szegletébe.

 
Termosz a modern mánia?

Nem meglepő kijelentés, hogy amit az ember valaha megkedvelt globális szinten, mindazok a termékek, eszközök, kellékek, amelyek bűvkörükbe kerítették az emberek sokaságát, ciklikusan a figyelem központjába kerülnek.

Ebből az érdeklődésből kifolyólag elindulhat egy korhoz igazítási igénylista, amelynek folyamatában a fejlesztők azon töprengenek, hogyan tudnák olyan újdonsült, recens jellemvonásokkal, nóvumokkal felvértezni a favorit objektumot, hogy az ne kerüljön a feledés, a praktikum-vesztettség süllyesztőjébe, hanem a kor igényeihez igazodó módon optimális mértékben megadja mindazt, ami tőle elvárható.

És íme itt a legfrissebbnek titulálható átváltozás, korszerű kívánalmakhoz igazodás a termosz történetében, amely Ember néven futott be a piacra.

Ami a tényeket illeti, az újdonsült, szinte ropogósnak mondható okos termoszbögre egyelőre csupán a tehetősebb amerikaiak igényeihez képes igazodni a maga 150 dolláros árértékével, amely még nem került be az európai piacra, valamint pillanatnyilag egy kényelmes, elegáns helyen tündököl csábítón a Sturbucks polcain.

Az Ember nevű cég alapítójának (Clay Alexandernek) és az általa képviselt cégnek köszönhetően bejelenthető a termosz történetének egy új, még aktuálisnak tekinthető fordulója.

A folyadékban fellelhető extrainger

Köszönhetően a XX. századi két német üvegfúvómesternek, valamint Sir James Dewarnak a dupla fallal rendelkező, vákuumos palack berobbant az emberek hétköznapjaiba és méltán kijelenthető, hogy kialakított egy mini-birodalmat maga köré, ahol a termosz nem csupán a folyadéktárolás egyik „mesterbutykosaként” van jelen, hanem ajándéktárgyként egyaránt.

Mindez színbeli és formabeli választékának tudható be, amelyen motívumok, különféle szimbólumok, sőt emblémák, logók is helyhez juthatnak.

Legyen szó akár gyerekről, akár felnőttről, mindkét esetben kiválóan helyt áll a vákuumpalack. A gyerek buszos kirándulásain belekortyolhat az anya által reggel elkészített meleg kakaóba. A metróra várakozás pillanataiban belehörpinteni az otthoni, klasszikus kotyogóban lefőtt kávéba, vagy inni a feleség által kevert mézes és citromos menta-zöldtea keverékéből felszabadító érzés, hiszen az ital elfogyasztása mögött ott rejlik valami szavakba nehezen önthető tapintatos, finom többletérték.

A kedvenc folyadék tároló-barátja

A vízfogyasztás elengedhetetlen az emberi szervezet számára, hiszen ebben a tekintetben az élet fenntartásáról beszélhetünk, ugyanakkor a folyadékfogyasztás nem csupán a létfontosságú tényezők kipipálása érdekében lépett színre, hanem a felfrissülés, a hangulatfokozás kedvéért ugyanúgy.

A különféle üdítők, alkoholos-, vagy alkoholmentes italok mára már nélkülözhetetlenné nőtték magukat egy ünnep, összejövetel, vagy egyéb különleges, a hétköznapokból kiemelkedő alkalmak során, ahol kedélyállapot növelőkként, közérzetfokozókként lépnek képbe.

A tea és a kávé számos ember preferált fluidumaként van számon tartva, ezért előszeretettel visszük magunkkal a nap során bárhová, ahová lehetséges. Akár utazóbögrében, akár egy termosz belső részében tároljuk kedvenc italaink valamelyikét, bizonyos a rövid benső felmelegedés elérése.



 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását