2024. március 19. - József, Bánk

A legmagasabb marad a készültségi szint

A brit belügyminiszter szerint egyelőre érvényben marad a manchesteri robbantásos merénylet után elrendelt legmagasabb, kritikus fokozatú terrorkészültségi szint Nagy-Britanniában. Amber Rudd pénteki nyilatkozatában kérte ugyanakkor a lakosságot, hogy a sport- és kulturális rendezvényekben gazdag háromnapos hétvégén nyugodtan vegyen részt a közösségi programokon.
2017. május 26. péntek 19:07 - HírExtra
 
A miniszter péntek délután a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testületének (COBRA) értekezletén elnökölt. Az ülés utáni nyilatkozatában kijelentette: a brit belső elhárítás (MI5) kötelékében működő egyesített terrorizmus-elemző központ (Joint Terrorism Analysis Centre, JTAC) jelenlegi helyzetértékelése alapján a kritikus szinten marad a terrorellenes készültség.

Rudd szerint e készültségi szint várhatóan addig marad érvényben, amíg folytatódik a merénylet hátterének feltárásra indított nyomozati munka "aktív, intenzív" szakasza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását