2024. március 19. - József, Bánk

Bevándorlás-ellenesek tüntettek

A bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt és az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom tagjai tüntettek Angela Merkel német kancellár két választási nagygyűlésén csütörtökön.
2017. augusztus 18. péntek 08:41 - HírExtra
  
A szászországi Annaberg-Buchholzban körülbelül 150 demonstráló gyűlt össze, akik füttyszóval, "kotródj" bekiabálásokkal, és egyebek mellett "Népáruló!" felirattal fogadták a kancellárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökét.

A helyi rendőrség összesen kilenc bűncselekményt regisztrált. Voltak, akik náci karlendítést mutattak be, mások a gyülekezési törvényt sértették meg vagy bántalmazták a jelenlévőket.

Merkel a több száz ember előtt tartott beszédének kezdetén úgy fogalmazott, "egyesek csak ordítozni tudnak, mások szeretnének valamit véghezvinni".

A kancellár - tekintettel a jelenlévő bevándorlásellenes csoportokra - megvédte kormánya menekültpolitikáját. Azt mondta, Németország megmutatta, hogy kész segíteni a bajban lévő embereken egy humanitárius krízisben. Ismételten kiemelte azt is, hogy a 2015-ös eseményeknek nem szabad megismétlődniük.

A türingiai Apolda településen mintegy 30 ember tüntetett a kancellár ellen a szászországihoz hasonló transzparensekkel. Merkel erre csak annyit mondott, "ezt már ismerjük".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását