2024. március 19. - József, Bánk

Vesztegetés gyanúja Botka ellen

Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a Központi Nyomozó Főügyészség Botka László és társai ellen hivatalos személyeknek ingyen juttatott parkolóbérletek miatt - mondta Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője hétfőn a Gyulai Járásbíróság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján.
2017. október 16. hétfő 14:03 - HírExtra
 
Kifejtette, ő már hónapokkal ezelőtt azt mondta, hogy nem csak hűtlen kezelés, hanem vesztegetés alapos gyanúja miatt is eljárást kellene indítani, szeptember 25-én ez megtörtént.

Néhány nappal az eljárás megindítása után Botka László bejelentette visszalépését a miniszterelnök-jelöltségtől - jegyezte meg. A szocialista politikus "saját korrupciós botrányaiba fulladt bele" - fogalmazott.

Szabó Bálint szerint felesleges hétfőn és szerdán a Gyulai Járásbíróságon meghallgatni a szegedi parkolóbérletek ügyében az érintetteket, Botka Lászlónak kellene vállalnia a felelősséget.

Az ügyvéd közölte, mivel a szegedi polgármester nem válaszolt érdemben a korábbi ultimátumára, miszerint le kell mondania a városvezetésről, hétfőn összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez Botka Lászlóval szemben. Azt kéri, hogy a soron következő közgyűlés október végén, november elején hívja vissza a polgármestert olyan módon, hogy kezdeményezze önmaga feloszlatását, így nyissák meg az utat az időközi választások kiírásának.

Ezzel párhuzamosan Szeged 18 pontján aláírásgyűjtésbe is kezdenek. Az MTI erre vonatkozó kérdésére válaszolva elmondta, ez egyfajta népi kezdeményezés, "amelynek nem titkolt célja, hogy az ügy, ha kell, az Országgyűlés elé kerüljön".

A szegedi parkolóbérletek miatt indult büntetőperben a vádirat szerint a vádlottak - mások mellett Botka László kabinetfőnöke, általános helyettese és Szeged címzetes főjegyzője - 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk lett volna. Így a város tulajdonában álló Szegedi Közlekedési Kft.-nek mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását