2018. december 19. - Viola

1956 egy nemzet közös ügye volt

1956 rendkívül sokszínű volt, egyik legfontosabb üzenete, hogy nem egy ideológia, hanem egy nemzet közös ügye volt - hangoztatta Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfő délelőtt a párt központi, október 23-ai megemlékezésén Budapesten.
2017. október 23. hétfő 14:18 - HírExtra
 

Kiemelte, napjaink ellenzéki politikusai számára is fontos tanulság, hogy 1956-ban a "sokszínű" polgárok összefogtak. Most, mikor meg kell újítani a magyar politikát, kormányváltásra van szükség, fontos, hogy az ellenzék képes legyen összefogni, s kibontakoztatni sokszínűségét - fogalmazott.

Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke azt hangsúlyozta: a demokrata ellenzéken belül nem lehet kizárni a liberális demokráciáért küzdő versenytársakat, hanem a maguk hitelességével, támogatóival, az általuk elfogadott értékek alapján jobb- vagy baloldali, zöld vagy radikálisabb csoportokat, mozgalmakat és pártokat is el kell fogadni. Az Együtt abban hisz, hogy 2018 tavaszán "okos együttműködéssel meg lehet roppantani az Orbán-rezsimet, meg lehet akadályozni, hogy újabb Orbán-kormány alakuljon".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását