2018. október 19. - Nándor

Az Európai Alternatíva Párt kezdeményezése

A külföldön élő magyarokat tömörítő Európai Alternatíva Párt a választások tisztasága érdekében követeli, hogy ugyanúgy, mint Orbán az EAP is szólhasson az egymillió határon túli magyar szavazóhoz.
2017. december 27. szerda 14:46 - HírExtra
 
Az Európai ALternatíva Párt úgy látja, a választások tisztaságát súlyosan veszélyezteti, hogy egyedül Orbán Viktor szólhat az immár messze legnagyobb magyar szavazókörzetté nőtt határon túli magyar közösséghez.

Ez a szavazókörzet ma Magyarország messze legnépesebb szavazó körzetévé vált, a maga 1 millió szavazójával, hiszen egy átlagos magyar szavazó körzet 50-60 ezer főt jelent - emlékeztetnek közleményükben.

"Tarthatatlan, hogy rövid időn belül immár másodjára kampánylevelet küld a miniszterelnök a legnagyobb szavazókörzet tagjainak, amíg ez a lehetőség törvényileg tiltott a többi magyar párt részére. Ezért követeljük az azonnali törvénymódosítást mely lehetővé teszi és egyenlő feltételeket biztosít a legnagyobb magyar szavazókörzet megszólítására" - írják.

Emiatt az Európai Alternatíva Párt felszólítja az összes demokráciát és a demokratikus értékrendet fontosnak tartó magyar politikai pártot, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz és kezdeményezzenek olyan törvénymódosítást, ami lehetővé teszi a változást.

Az Európai Alternatíva Párt ez ügyben megkereste az összes parlamenti képviselettel rendelkező és a jelentősebb parlamenten kívüli pártokat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását