2024. március 19. - József, Bánk
Az LMP irányváltást sürget a gazdaságpolitikában, képviselőik szerint ugyanis olyan gyorsan nő a szegénység és emésztjük fel a természeti erőforrásainkat, hogy az már nemcsak a felnövekvő nemzedékeket, hanem a jelen időseinek életét is kockára teszi.
2018. június 16. szombat 08:25 - HírExtra
 

Schmuck Erzsébet pénteki budapesti tájékoztatóján, értékelve a jövő évi költségvetési javaslatot, a fenntarthatóság szempontjainak figyelembe vételét szorgalmazta, és sok lábon álló, a hazai kis- és közepes vállalkozásokra építő gazdaságot tartott szükségesnek. Mint arra rámutatott, válság esetén az emberek elsőként az új autókról mondanak le, a magyar gazdaság pedig jelentősen kitett az autóiparnak és a multiknak, emiatt nem "válságálló".

Kifogásolta, hogy a kormány nem tudta megállítani a bérválságot, a társadalom szétszakadását, és a támogatásokkal a multiknak kedvez. Bár a családi adókedvezmény ugyan emelkedik, a családi pótlék összege kilenc éve stagnál, ahogy az oktatás és az egészségügy színvonalának emelkedése sem várható jövőre - értékelt.

Szerinte a bérek helyett a természeti erőforrások használatát kellene magasan adóztatni.

Képviselőtársa, Csárdi Antal kijelentette: a Fidesz azt teszi a magyar társadalomban, amit az uniós források jövőbeli elosztásánál kifogásol, vagyis a szegényekből elvesz és odaadja a gazdagoknak.

A politikus érdemi családtámogatást, a közszféra béreinek jelentős növelését és olyan lakáspolitikát szorgalmazott, amely mindenki számára elérhetővé teszi az otthont.

Megerősítette, hogy újabb krízis közeleg a világgazdaságban, amelynek a magyar gazdaság nem tudna ellenállni. Szerinte ezért a kutatás-fejlesztés forrásait kellene jelentősen növelni. Értékelése szerint ez nem történik meg jövőre, az érintett terület büdzséje még annyival sem emelkedik, amennyivel a tudományos akadémiáé csökken.

Az oktatás forrásairól szólva azt mondta: a jelenlegi tízszeresére mondaná azt, hogy talán elég.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását