2019. március 20. - Klaudia

Irány Horvátország!

A terjedelmes méretű Krk -ziget igazi nyaralóparadicsom: itt minden a turistákról szól. Kiváló infrastruktúra, változatos partok, kristálytiszta tenger – kell ennél több?
2018. július 3. kedd 10:19 - HírExtra
 

Ugorjon le a tengerhez!

Krk közel van Magyarországhoz, mindössze pár óra autózással elérhetjük, ráadásul Budapesttől végig autópályán mehetünk, illetve a Krk hídon gurulhatunk át rá az utunk végén. A híd szuper dolog, és igaz, hogy külön díja van, azt viszont csak a szigetre való behajtáskor kell fizetni, kifelé már nem. Viszont itt is érvényes, hogy a szombati csúcsban akár órákat is kell várakozni, hogy feljussunk rá. Árnyék nincs, és légkondi nélkül a negyven fok garantált a kocsiban – ha nem több. A szigeten már sokkal kellemesebb lesz azonban: lágy, mediterrán éghajlata nyaranta egész langyos, kristálytiszta tengerrel, évente pedig több mint 2500 órányi napsütéssel vár minket.

Találtunk egy hasznos horvátországi autópályadíj kalkulátort, amivel ki lehet számolni, mennyibe kerül eljutni a nyaralás helyszínére.

Gyönyörű tájak várják

A sziklás, izgalmas part mellett haladva rengeteg eldugott, zegzugos fürdőhelyet fedezhetünk fel, de csodaszép öblei, homokos strandjai közül is kiemelkedik a Soline-öböl, mely gyógyiszapjáról híres. Nem csak fürdőzésre, de túrázásra is számtalan lehetőségünk van: Aki a tenger mellett egyéb szépséges vizekre is kíváncsi, látogasson el a Jezero és a Ponikva tóhoz is. Emellett a szigeten például 54 barlang van, de ezek közül csak egy, a Biserujka-barlang látogatható, ami Dobrinje mellett található.

Különleges állat- és növényvilág

A Biserujka barlang különlegessége, hogy létezik egy rákfaj, amely csak itt él. A szomszédos Privae-szigettel együtt pedig Krk két madárrezervátumnak is otthont ad. Itt él a különleges és védett fakókeselyű, Krk-sziget észak-keleti részének sziklái között. A másik közeli sziget, a parányi Kosljun pedig arról híres, hogy csaknem ötszáz növényfaj él ezen rajta.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását