2024. március 19. - József, Bánk

Beindult az amerikai lakásépítés

Jelentősen, január óta a legerősebb ütemben emelkedett a megkezdett lakóingatlan-építések száma, a kiadott lakásépítési engedélyeké viszont a vártnál sokkal nagyobb mértékben csökkent augusztusban az Egyesült Államokban.
2018. szeptember 19. szerda 15:41 - HírExtra
  

A kereskedelmi minisztérium szerdán közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint augusztusban éves szintre vetítve 1 millió 282 ezer lakóingatlan építését kezdték el, ami júliushoz képest 9,2 százalékos, tavaly augusztushoz viszonyítva pedig 9,4 százalékos növekedést takar.

A piac legnagyobb szegmensét jelentő családi házakból augusztusban éves szintre kivetítve 876 ezer ház építését kezdték el, ami 1,9 százalékkal magasabb a júliusi 860 ezernél.

A tényadat kedvezőbb a várakozásoknál: elemzők arra számítottak, hogy a júliusi 1 millió 174 ezer után 1 millió 235 ezerre emelkedik a megkezdett lakóingatlan-építések száma.

A kiadott építési engedélyek száma viszont éves szintre vetítve 1 millió 229 ezerre süllyedt a júliusi 1 millió 303 ezerről, azaz havi szinten 5,7 százalékkal, éves összevetésben pedig 5,5 százalékkal esett vissza a kiadott engedélyek száma augusztusban. Elemzők havi szinten 0,1 százalékos csökkenést vártak.

A befejezett lakóingatlan-építések száma éves szintre kivetítve 1 millió 213 ezer volt, ami 2,5 százalékkal nagyobb a júliusi 1 millió 183 ezres mértéknél, és 11,2 százalékkal haladja meg a tavaly augusztusi 1 millió 91 ezret. Családi házakból évesítve 923 ezer építését fejezték be, ez 11,6 százalékkal haladja meg a júliusi 827 ezres számot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását