2024. március 19. - József, Bánk

Orbán luxusútjait vizsgálnák - de nincs egyetértés

A Demokratikus Koalíció (DK) választ vár a Jobbiktól arra: "ha már a DK-t másolva maga is ellenállást hirdetett", miért akadályozza, hogy parlamenti eszközökkel vizsgálják ki Orbán Viktor miniszterelnök utazásait.
2018. október 18. csütörtök 15:13 - HírExtra
 
Arató Gergely frakcióvezető-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: egy vizsgálóbizottságban, parlamenti keretek között kívánták tisztázni, hányszor, hova és mennyiért repült Orbán Viktor miniszterelnök magáncégek gépjein.

A kezdeményezéshez azonban azért nem jött össze a szükséges negyven képviselő támogatása, mert a Jobbik visszautasította azt, arra hivatkozva: az ügyben már feljelentést tettek, a nyomozás alatt pedig nem lehet vizsgálóbizottságot létrehozni.

A DK politikusa szerint azonban ez az érvelés gyenge lábakon áll, hiszen a nyomozás még nem kezdődött el, és szerintük nem is lehet abban bízni, hogy Polt Péter legfőbb ügyész elindítaná azt, miután már sokszor bizonyította: "nem a jogot, hanem pártérdekeket szolgál".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását