2024. március 19. - József, Bánk

Puzsér nem kampányol az EP-ig

Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt az EP-választásig felfüggesztette főpolgármesteri kampányát. Döntését, az LMP támogatását élvező jelölt, hétfő délelőtt Facebook-oldalán tette közzé.
2019. május 13. hétfő 14:02 - HírExtra
  

A politikus kampányfőnöke Zaránd Péter hétfő délelőtt közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy május 27-ig felfüggeszti Puzsér Róbert főpolgármesteri pozícióért folytatott kampányát.

Puzsér Róbert bejegyzésében azt írta, nem hiszi, hogy a közelgő EP-választás sorsfordító lenne, vagy tétje történelmi volna, de fontos lehet azoknak az erőknek, amelyek működő válaszokat keresnek a kontinens és a civilizáció előtt tornyosuló kihívásokra. Ilyen válasz a zöld környezet és a megújuló energia, ilyen válasz a globális fenntarthatóság.

Ilyen a szociálisan egységesülő Európa, ilyen a migráció jelentette kihívás humánus és hatékony kezelése, ilyen a multinacionális részvénytársaságok arányos adóztatása és törvény előtti egyenlőségük biztosítása, ilyen az egyéni és kollektív szabadságjogok fenntartása és bővítése - sorolta a politikus, hangsúlyozva, hogy azt szeretné, ha a következő két hét ezekről a témákról szólna, ezért függeszti fel kampányát.

Mint írta, megpróbálta a másik ellenzéki főpolgármester-jelöltet is megnyerni ennek az ügynek, azonban ő nem volt partner ebben. Puzsér Róbert azonban úgy véli, hogy ez az egyoldalú gesztus is közelebb viheti a hazai közéletet egy olyan politikai kultúrához, amelyet nem egyedül a pártérdek és a pozícióéhség formál. Kijelentette: a következő két hétben nem fogja támadni a budapesti politikai élet szereplőit, és visszavonom az utcáról azokat a szórólapokat, melyek az MSZP-DK pártszövetség polgármester-jelöltjeinek alkalmasságát firtatják.

Európa sorskérdései megérdemelnek két hét tűzszünetet - hangsúlyozta Puzsér Róbert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását