2024. március 19. - József, Bánk

Retinol, a csodálatos hatóanyag

A retinol egy sejtszinten ható bőrfeszesítő vitamin, mégpedig az A-vitamin. Antioxidáns és kollagénserkentő hatása révén nagy segítségére van a szervezetnek a bőröregedés elleni kemény harcban.
2019. augusztus 17. szombat 08:30 - HírExtra
 


A retinol a retinoidok, vagyis a zsírban oldódó A-vitamin egyik formája. Képes szabályozni a bőrsejtek működését, meg is újítja azokat, ezáltal azok ellenállóbbak lesznek a káros környezeti hatásokkal szemben. Sokoldalú hatását sejtszinten fejti ki, a bőr fibroblaszt sejtjeiben elősegíti a kollagén termelését. Emellett lelassítja a fehérje lebomlását, így képes arra, hogy több szintű védelmet biztosítson. Ez a funkciója az antioxidáns hatásának köszönhető.

Alkalmazási területei

Az A-vitamin elengedhetetlen a szem egészségéhez, a jó látáshoz. De hozzájárul a körmök és a haj szépségéhez is. Emellett a bőrrel is csodát tesz, segíti a pattanásos bőr, a napfény okozta károk és a pigmentfoltok eltüntetését.

Anti-aging arckrémek gyakori összetevője, mert a retinol képes a ráncok szélességének, hosszának és természetesen mélységének csökkentésére is.

Mikortól alkalmazható a retinol?

Idővel csökken a szervezetben a fehérje szintje, ami a bőr feszességéért és rugalmasságáért felelős. Az idő múlásával a bőrsejtek regenerálódó képessége is lecsökken. Bár a fiatal bőr kevesebb támogatással tudja elkerülni a ráncokat, azonban sejtjei sokkal jobban és hatékonyabban is tudják hasznosítani a retinol által kifejtett segítséget. Így már akár 30 éves kor környékén is érdemes retinolt tartalmazó krémeket alkalmazni. Lassítja a ráncok megjelenésének folyamatát, és egyben enyhíteni is képes a környezet által okozott károkat. Ezért is alkalmazza a Helia-D a retinolt a legtöbb termékében.

Kis mennyiségben rendkívül pozitív hatást fejt ki az A-vitamin, de mivel nagyon aktív hatóanyag, így nagyobb mennyiségben irritációval vagy egyéb kellemetlen mellékhatással járhat. A Helia-D termékek azonban éppen a kellő mennyiségben tartalmazzák a retinolt, így otthoni használatuk maximálisan biztonságos.

Egyéb, lifting hatású hatóanyagokkal kombinálva hatékonyan serkenti a megereszkedett bőr kollagéntermelését. Erre egy kiváló példa a Helia-D Professional termékek közül a Helia-D Professional C-vitaminos Lifting arckrém, amely a C-vitamin mellett tartalmaz még EPS Seefill nevű, tengeri planktonból készült összetevőt is.

A retinolos készítmények alkalmazhatóak éjszaka és nappal is egyaránt, mindkét napszakban ugyanolyan a hatékonyságuk.

Emellet azonban nappal fontos a bőrtípusnak megfelelő napvédelem is, mert a káros UV-sugárzás erősen öregíti a bőrt. Napvédelem nélkül csökken a ránctalanító krém hatása is. Ennek kivédésére tökéletes a Helia-D Age Control Complex Nappali Ránctalanító arckrém, amely 15 faktoros UV-szűrőt is tartalmaz.

Hagyja, hogy a retinol felfrissítse és üdévé varázsolja arcbőrét!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását