2024. április 27. - Zita

Hogyan gondoskodjunk vízhiányos bőrünkről?

Sokféle bőrproblémával találkozhatunk életünk során, ezek között akadnak könnyebben vagy nehezebben orvosolhatók, illetve olyanok is, amelyek egy-egy konkrét életszakaszhoz, például hormonális változáshoz köthetők. De akadnak általánosan, gyakran előforduló nehézségek is, ilyen például a vízhiányos bőr kialakulása.
2024. március 22. péntek 17:07 - HírExtra

Célzott megoldást kíván!

A SzépségCenter vízhiányos bőrre is kínál olyan készítményeket, amelyek eredményesek lesznek, s valóban képesek segíteni bennünket abban, hogy ismét hidratált, rugalmas, ragyogó legyen a bőrünk.

Az összetevőkön rengeteg minden múlik!

Egy hatékonyan működő termékben megtalálhatók azok az alkotóelemek, amelyek valódi támogatást nyújtanak a bőr egészséges állapotának visszanyeréséért folytatott küzdelmünkben. Ugyanis vízhiányos probléma fennállása esetén maga a védőfunkció is akadozni fog, azaz könnyen követhetik újabb és újabb elváltozások, amelyek közvetve az eredeti nehézségből származnak.

Viszont egy jól hidratált bőrre jellemzőek az olyan vonások, mint a rugalmas megjelenés, a ráncok halványodása, az egészséges ragyogás. Az összetevők közül az egyik legfontosabb a hialuronsav. Nézzük meg, hogy miért!

A hialuronsavas készítmények eredményesen hidratálnak

A titok nyitja pedig a hialuronsav, ami egy zselés állagú cukormolekula egyébként, ami alapból is megtalálható a testünkben. Gyakorlatilag nincs olyan porcikánk, ahol ne lenne szükségünk rá, hiszen a nedvesség megtartásában játszik szerepet.

Nem véletlen, hogy számos olyan készítmény is tartalmazza, amely az öregedés látható jeleit próbálja enyhíteni. Ez azért van így, mert nem egyszerűen megköti a nedvességet, hanem a saját súlyának a sokszorosát képes magába fogadni, ezáltal pedig ki tudja tölteni a gyakorlatilag üres tereket, így feszesebbé téve a bőrt, de egyébként ugyanilyen hatást gyakorol a hajunkra is.

A hialuronsav egyébként belsőleg is bevihető a szervezetünkbe, akár olyan ételek, italok fogyasztásával, amelyek szójából készültek.

A hialuronsav újra rugalmassá teszi a bőrünket, de serkenti a kollagén termelődését, ezáltal egyszerre két irányból is támogatást jelent a fiatal megjelenés megőrzésében. Emellett antibakteriális, és a gyulladásokat is mérsékli.

A vízhiányos bőr nem egyenlő a száraz bőrrel!

Vízhiányos állapotba gyakorlatilag bármilyen bőrtípus kerülhet, és a száraz bőr nem ugyanazt jelenti. Típus szerint beszélhetünk zsíros, normál és száraz arcbőrről, s mindegyiknél előfordulhat, hogy nem megfelelően hidratáltak.

Ennek jellemző tünete a bőr húzódása, viszketése, amelyet legerősebben zuhanyzást követően szoktunk tapasztalni. Szintén erre utal, hogyha azt tapasztaljuk, hogy fénytelenné vált a bőrünk, illetve egyes pontokon hámlás jelei is mutatkoznak. 

Az okok igen sokfélék lehetnek, s nagy valószínűséggel mindegyiket sajnos nem tudjuk kizárni az életünkből, mint amilyenek a kívülről érkező környezeti hatások vagy a stressz. A helyesen kiválasztott kozmetikumokkal azonban könnyedén elérhetjük a javulást, s visszakaphatjuk eredeti ragyogásunkat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását