2024. április 27. - Zita

Rába-részvényekből környezetvédelem

A győriek életminőségének javítását segítő környezetvédelmi és útkorszerűsítési fejlesztésekre javasolja fordítani a Rába-részvények eladásából származó 2 milliárd forintos összeget a szocialista párt. A városlakókat is bevonják a tervezésbe közvélemény-k
2007. november 13. kedd 13:55 - Hírextra

Az önkormányzat ellenzékben lévő szocialista frakciója azzal a kikötéssel szavazott a Rába-részvények eladása mellett, hogy a befolyt összeget kizárólag fejlesztésekre fordítsák - emlékeztetett a politikus.

A részletekről szólva Bécsi Zoltán, az önkormányzat szocialista frakciójának helyettes vezetője elmondta, hogy Győr európai uniós forrásból regionális hulladékgazdálkodási rendszer kiépítését tervezi. Az uniós pályázat önrésszel kapcsolatos feltételei változtak. A győri MSZP megemelt pályázati önrészként 1,3 milliárd forintot javasol elkölteni a Rába-részvények eladása révén befolyt összegből, mert alapvető érdeknek tartja, hogy a város ne essen el az uniós pályázati támogatástól.

A regionális hulladékgazdálkodási rendszer 112 település 250 ezer lakójának hulladék-elhelyezési gondját oldaná meg.

Útkorszerűsítésekre a győri szocialisták szerint több mint 600 millió forintot kellene fordítani, de ez az összeg közbeszerzési eljárásokkal 500 millió forintra leszorítható.

A rendkívüli bevételből fennmaradó, csaknem 100 millió forint felhasználásának tervezésébe bevonják a városlakókat - közölte Neupor Zsolt. Rámutatott: hét területet felölelő fejlesztési programot dolgoztak ki, közülük dönthetnek a legfontosabb feladatokról közvélemény-kutatás keretében a győriek. A skálán szerepel kerékpártároló és -kölcsönzők építése, iskolatej-akció indítása és közoktatási ösztöndíjprogram hátrányos helyzetű gyerekeknek. Lehetőségként vetették fel a győri szocialisták önerő biztosítását régi nyílászárók cseréjére, műszervásárlásra a kórháznak, ingyenes számítógép- és internet-hozzáférés nagycsaládosoknak előfizetés útján, illetve a gyermek háziorvosi rendelő akadálymentesítését.

Interneten, honlapon, e-mail címen várják a győriek véleményét, de a párt aktivistái közterületeken is gyűjtik majd a véleményeket. December első feléig szeretnének végezni ezzel a munkával, hogy a javaslatok a jövő évi költségvetésbe bekerülhessenek - mondta az MSZP győri elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását