2024. április 29. - Péter

Új pályázati konstrukciók

Az ismeretterjesztés, a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés, valamint a gyermek- és ifjúságvédelem támogatását tűzi ki célul az Új Magyarország Fejlesztési Terv három új, pénteken megjelent pályázati konstrukciója - közölte a Nemzeti Fejle
2008. május 30. péntek 20:56 - Hírextra

Az ismeretterjesztést érintő Agóra Pólus program célja, hogy támogassa az egész életen át tartó tanulást úgynevezett térségi közösségi központok felállításával. A közlemény szerint a 9 milliárd forintos támogatás segítségével létrejövő intézményekben a látogatók interaktív módon ismerhetik majd meg a város felsőoktatásához és gazdaságához szorosan kötődő tudományterületeket.
A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférésre vonatkozó pályázat célja, hogy több mint 3 milliárd forintos ráfordítással segítsék a közszolgálati intézmények épületeinek és közszolgáltatásainak akadálymentesítését.

A gyermek- és ifjúságvédelmet, valamint a fiatalkori egészségnevelést kívánja támogatni a Gyermekek és fiatalok integrációs programja - összesen 2,8 milliárd forinttal.

A gyermekvédelmi pályázattal a hátrányokkal küzdő, iskoláskorú gyermekek számára kívánnak - többek között - családi konfliktusokat kezelő prevenciós programokat biztosítani, az ifjúságvédelmi programelem célja pedig az, hogy segítsék a fiatalok társadalmi integrációját és bővítsék a munkaerőpiacra való belépésüket elősegítő tanácsadások elérhetőségét.

Az egészségnevelés is kiemelt szerepet kap az új pályázati konstrukciókban. Ezzel a pályázattal a fiatalok egészségtudatosságának növelését, valamint a kábítószer-fogyasztás visszaszorítását szeretnék elérni. Továbbá a droghasználat szempontjából leginkább veszélyeztetett, 14 és 25 év közötti fiatalok számára kívánnak időben segítséget nyújtani és alternatív szolgáltatásokat nyújtani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását