2024. április 30. - Katalin, Kitti

Valamennyi Pro Tour-csapat kilép

A Tour de France szünnapján sem állt meg az élet a kerékpársportban: valamennyi csapat kiszáll jövőre az országúti kerékpáros Pro Tour-sorozatból.
2008. július 15. kedd 21:07 - Hírextra
"Egyhangú döntés született, hogy 2009-re nem újítjuk meg a szerződést" - olvasható a 17 istálló közös közleményében. Az Astana az egyedüli együttes, amely nem írta alá az állásfoglalást, de ennek oka technikai jellegű, ugyanis a kazah csapatot nem hívták meg a Tour de France-ra a tavalyi doppingbotránya miatt.

"Ha mindenki így döntött, akkor nem tudom elképzelni, hogy az Astana másként határozna" - mondta az Astana csapatvezetője, Philippe Maertens.

A nemzetközi szövetség (UCI) elnöke, Pat McQuaid úgy reagált a hírre, hogy a "disszidensek az UCI-ból való kizárásukkal nézhetnek szembe".
Az UCI 2005-ben hívta életre a Pro Tour-sorozatot, amely magában foglalta valamennyi jelentős egynapos viadalt és rangos körversenyt, s a csapatoknak garantálta részvételét ezeken, így nem a versenyszervezők döntöttek, hogy mely együtteseket hívják meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását