2024. április 27. - Zita

Hévíz lassan térkép nélkül is megközelíthető

Elérte első komoly sikerét az a kezdeményezés, amelyet Hévíz Város Önkormányzatával közösen, néhány hónapja indított a Hévízgyógyfürdő Kht. Ennek eredményeként a népszerű történelmi fürdőváros megközelíthetőségét – régi hiányt pótolva – ma már
2008. szeptember 24. szerda 13:55 - Hírextra
Dr. Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Kht. ügyvezető igazgatója elmondta: Hévíz végre az autóutak mentén is „láthatóvá” vált, ami nemcsak a Hévízgyógyfürdő, hanem az egész város és környéke turisztikai fejlődésének is egyértelműen a hasznára válhat. Az Önkormányzat és a Kht. nagyon régóta szerette volna már elérni, hogy a Hévízre érkező vendégeknek megfelelő tájékoztatásban legyen része, vagyis Hévíz a valós turisztikai rangjához méltó módon jelenjen meg a környező útvonalak útirányjelző tábláin, sok bosszúságtól kímélve meg az autóval érkezőket. Ezért kezdeményeztük a közlekedési kormányzat képviselőinél táblák kihelyezését – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

Dr. Hegedűs Lajos kiemelte: Az időzítés tulajdonképpen nem is lehetett volna szerencsésebb, hiszen az őszi időszak éppen az egyik legnépszerűbb a Hévízre és a Hévízgyógyfürdőbe érkező vendégek körében, ilyenkor a környező útvonalakon is érezhetően megnő a forgalom. A Hévízen tavaly regisztrált közel egymillió vendégéjszakával a város az első számú vidéki turisztikai célponttá fejlődött, ennek a sikernek egyik legfontosabb alkotóeleme pedig a különleges hévízi gyógyvíz iránti, intenzív hazai és nemzetközi érdeklődés volt. Mindannyian fontos eredményként könyveljük el, hogy az erre tartóknak a jövőben már nem okozhat rögtön itt tartózkodásuk kezdetén felesleges kellemetlenséget a környék útjain való hosszas bolyongás - hangsúlyozta az igazgató.

A Hévízgyógyfürdő Kht. ügyvezető igazgatója hozzátette, bíznak abban, hogy hamarosan az M7-es sztráda mentén is egyértelmű jelzések jelennek meg, amelyek a fürdőváros irányába tartó magyar és külföldi vendégeket figyelmeztethetnék a Hévízre vezető lehajtókra – nagyon sokan panaszkodnak ugyanis arra, hogy nem volt egyértelmű számukra, hol is kell elhagyni az autópályát a fürdőváros irányába.
A táblák kihelyezésének egyelőre formális akadályai vannak. Ha máshogy nem tudjuk elérni, hogy az autópályára is kikerüljön Hévíz jelzése, akkor kezdeményezzük az úgynevezett Útügyi Műszaki Előírás módosítását – mondta az ügyvezető igazgató.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását