2024. április 29. - Péter

Börtön a tengerparton nyilvánosan szexelőknek

Három havi börtönre, ezer dirham (50 ezer forint) pénzbírságra és kiutasításra ítélte csütörtökön egy dubaji bíróság azt a brit párt, amelyet szerelmeskedés közben kaptak rajta a dubaji tengerparton.
2008. október 16. csütörtök 13:08 - Hírextra
A férfi és a nő ártatlannak vallotta magát a nyilvános szex és a szeméremsértés vádjában, ám azt elismerték, hogy engedély nélkül fogyasztottak alkoholt.

Az ítélethozatal idején sem a vádlottak, sem ügyvédjük, Hasszan Mattar nem volt jelen. "Ennek a határozatnak semmi értelme. Fellebbezni fogok" - közölte Mattar a Reuters tudósítójával.
A brit pár ügye is rávilágított az arab emirátusban kialakult kulturális szakadékra, amely a luxusturizmussal és a kedvező üzleti feltételek miatti bevándorlással beszűrődő nyugati értékrend és a konzervatív muzulmán értékek között tátong.

A Dubajban letelepedett külföldiek száma az utóbbi években meghatványozódott, s így a helyi lakosság kisebbségbe szorult. A hatóságok azonban éberen őrködnek a muzulmán világ törvényeinek betartásán. Gyakoriak a jelentések az alkoholfogyasztást, a homoszexualitást és a gyengéd érzelmek kimutatását szigorúan szabályozó helyi törvények áthágása miatt elítélt külföldiekről.

A múlt hónapban például egy hónap börtönnel és kitoloncolással sújtottak egy bolgár és egy libanoni nőt, mert mások szeme láttára enyelegtek egymással a strandon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását