2024. május 8. - Mihály

Élő közvetítés a Nemzeti Csúcsról – percről percre

Gőzerővel indult be a Nemzeti Csúcs. Az Akadémia dísztermében összegyűlt a díszes vendégsereg. Kormányfő és ex-kormányfők, pénzügyminiszterek, akadémiai elnökök. Jegybankelnökök és mindezek exei. Élő közvetítés a helyszínről.
2008. október 18. szombat 10:12 - Hírextra


 11:00-11:20

Fodor Gábor: Hazánk érdekét kel szolgálni és félretenni a pártérdekeket. Ki kell állni a piacgazdaság mellett. Szívesen jöttünk, de a döntéseket a Parlamentnek kell meghozni. Magyarország akkor tud ellenállni ennek a válságnak, a végre túl tudjuk tenni magunkat az évszázados megosztottságon. Ma azt látjuk, hogy ez egyik oldalon fasisztaveszély van, a másik oldalon pedig visszatérnek a kommunisták. Ezeket végre félre kell tegyük.

Értelmes párbeszédnek kell kialakulni. Orbán Viktornak igaza van: értelmes párbeszédnek kell kialakulnia. De ehhez el kell ismerjük a másikról, hogy a haza javát akarja. Ideáig kell eljutni. Különböző megoldásokkal, de ezt nyitottan kell fogadnia a másiknak.



Elengedhetetlen ebben az évben a költségvetés kiadásainak csökkentése. A költségvetési plafon tervezetet kelő keménységgel fogadja el a Parlament. Nem vagyunk hajlandóak lemondani az adóreformról. Természetesen adócsökkentés is kell, igaz ebben hajlandóak vagyunk kompromisszumokra. Kérjük az MSZP-t és álljon oda a plafontörvényhez a Fidesz pedig az adóreformhoz.

Kóka János: különleges nap ez. Gyurcsány a konzervatívokra hivatkozik. Javasoljuk: legalább a válság legintenzívebb időszakában tegyük a lábunk mellé a fegyvert. Miért súlyt minket jobban a válság? Mert elmaradtak a reformok, az állam pazarló. Védelmünkbe kell vegyük a piacgazdaságot. A túlterjeszkedő állam vezetett ehhez a helyzethez.

10:40-11:00

Orbán Viktor: ezt a válságot az emberi gyarlóság okozta. Emberek loptak, csaltak, hazudtak és eltitkolták a valóságot. Vissza kell térni a szociális piacgazdasághoz. Magyarországot a válság mélyebben és súlyosan érinti. Ez nem volt mindig így. Ma sereghajtókká váltunk.Az országot a kormányzásért felelős szocialisták vezették ide. Csökkenthették voln az adókat, de emelték, munkahelyeket is teremthettek volna, de nőtt a munkanélküliség.



Ez egy se füle se farka tanácsozás. De itt két dologról lehet beszélni. Mi az amit tennünk kell? Az a politikai ami idejuttatta az országot, kudarcot vallott. Ezt a válságot le kell győzni, nekünk megújulva kell kikerülnünk ebből. De a régi és megbukott politikával nem lehet legyőzni. Ezt a válságot egyedül az ország polgárai győzhetik le. Nem szabad felborítani a családi gazdálkodások egyensúlyát.

A miniszterelnök azért hízeleg, azért lett kezes bárány a fasisztázó, vádaskodó, gyűlölködő és acsarkodó vezetőből, hogy lenyelesse velünk a békát, hogy lenyelesse Magyarországgal az a békát, amit megszorításnak neveznek.



A nadrágszíjmeghúzás a szocialisták csodafegyvere. Össze kell fognunk a kormány által tervezett megszorító-csomag ellen. Az adócsökkentés mellett politikai változás kell. A szocialisták évente minden kétgyermekes családnak 160 ezer forintba kerülnek. Ez évente 400 milliárd. Mert hazudoztak, átvertek minket. Ennek a vezetési válságnak a levét isszuk.

A bürokráciát vissza kell szorítani. Az EU pénzeket át kell csoportosítani. A kisvállalkozásokhoz az összpénzek 3,5 százaléka jut. Nem azért jöttem ide, hogy egy kifáradt kiégett hatalmi elitnek nyújtsak segítséget. Nekünk egy nemzeti programra van szükségünk. Figyelmeztetnünk kel Magyarország polgárait, hogy a kormánynak rossz válasza lesz a pénzügyi válságra. De van más választás, olyan, ami kihozhat minket a válságból.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását