2024. április 28. - Valéria

Egy csepp Magyarország New Yorkban

Magyar ételkülönlegességekkel szerepelt az Extremely Hungary elnevezésű magyar kulturális évad a héten New Yorkban a Choice Eats kulináris rendezvényen; csütörtöktől bemutatkozik a Glimpse című táncprodukció, a hónap közepén pedig két magyar filmet láthat az amerikai közönség.
2009. április 2. csütörtök 06:15 - HírExtra
A The Village Voice rangos alternatív művészeti, politikai, közéleti hetilap által rendezett Choice Eeats keddi rendezvényén az érdeklődők 50 olyan étterem készítményeit kóstolhatták meg, amelyeket neves étteremkritikusok válogattak össze. Az éttermek mellett az Extremely Hungary fesztivált a New York-i főkonzulátus séfje, Hernádi András képviselte, aki olyan cukrászati specialitásokat kínált, mint rétes, zserbó, somlói galuska, pogácsák és sacher torta.

Vicky Shick és társulata három estén lép fel a Danspace Project manhattani központjában a Glimpse című táncprodukcióval, amely a Danspace és a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza közös projektje. A villanásokból, mozaikdarabokból összeálló előadás karaktereket, korokat, élethelyzeteket mutat meg, középpontjában a női létezés, az öregedés és a változás áll. Vicky Shick, többszörös díjnyertes magyar származású koreográfus három évtizede az amerikai kortárs tánc meghatározó egyénisége, magyar partnere, Fekete Hedvig a Szegedi Balett alapító tagja. Hozzájuk csatlakozik Bakó Tamás és Karczag Éva koreográfus, valamint Christine Elmo és Diane Madden táncosok.

Ugyancsak az Extremely Hungary programjában szerepel két magyar film bemutatója - tájékoztatta az MTI-t a fesztivált szervező New York-i Magyar Kulturális Központ. A cseh és más kulturális központokkal közösen rendezett, kelet-közép-európai filmeket felvonultató filmnapok - Disappearing Act, European Cinema from New Wave to New Wave - műsorában lesz látható április 17-én, illetve 18-án Mundruczó Kornél Delta és Faur Anna Lányok cimű filmje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását