2024. április 27. - Zita

Magyar film Los Angelesben

Több amerikai város után Los Angelesben is bemutatták a hétvégén Visky András Júlia: párbeszéd a szerelemről című darabját - tájékoztatta a helyi magyar főkonzulátus hétfőn az MTI-t.
2009. március 31. kedd 06:34 - HírExtra
A közönség a Los Angeles-i Első Magyar Református Egyházban láthatta a darabot a New York-i Christopher Markle rendezésében. Az egyszemélyes előadásban Melissa Hawkins ismertette meg egy magyar asszony és hét gyermekének egy volt romániai kommunista rendszerbeli büntetőtáborban megélt kálváriáját.

Hawkins harmadik hónapja járja az Egyesült Államok nagyvárosait a monodrámával, amely egykor a budapesti Thália Színház sikerdarabja volt; megfordult egyebek között Chicagóban, Bostonban és Floridában.

Ugyancsak a hétvégén került sor barátságos futballmérkőzésre a helyi magyarokból álló Los Angeles Hungarians és a Magyarországról érkezett újságíró-válogatott között.

Mint Bokor Balázs főkonzul elmondta: a magyar médiacsapatban játszott mások mellett Németh Péter, a Népszava, és Bocskay Zsolt, a Klubrádió főszerkesztője, Kozák Márton, az MTV kuratóriumi tagja, valamint más orgánumok, közöttük a Nemzeti Sport, a Blikk és az ATV újságírói. A meccsen a vendégcsapat 6-2-es vereséget szenvedett.

Németh Péter az MTI-nek beszámolt arról, hogy a magyarországi újságíró-válogatott az amerikai turnén három mérkőzést játszik. Múlt héten a New Jersey állami bajnokságban is szereplő, 90 éves New York Hungária csapatától kaptak ki 4-1-re a New Jersey állami Woodbridge-ben, szerdán pedig Las Vegasban mérik össze tudásukat az ottani magyar csapattal, amelyben több, korábban ismert magyar futballista játszik, köztük a volt ferencvárosi védő, Jancsika Károly.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását