2024. április 28. - Valéria

Amikor a szél belekap Ocskay mezébe...

Csapataink harcban állnak. Sőt győznek. A szurkolók meg szurkolnak. Ahogy kell. Foci- és hokiválogatottunk is imádnivaló. Szeretik is őket – egyre jobban. De mi a titkuk?
2009. április 4. szombat 09:30 - Gedei Szilárd
Április 1., Magyarország-Málta válogatott labdarúgó mérkőzés: 3-0. 35800 néző szurkoló a Puskás Ferenc Stadionban. Minden jegy elkelt.

Április 2., Magyarország-Finnország válogatott jégkorong mérkőzés: 4-3. 8600 néző szurkoló a Papp László Budapest Sportarénában. Minden jegy elkelt.

***
 
Szerda késő délután a Stefánián. Várva várt tavaszi napsütés. Szurkolók hada hömpölyög az utcán – magyar mezben, sálban, zászlóval. Énekelve. Ki sörrel, ki sör nélkül. Boldogan. Hiszen meccsnap van – játszik a csapat. A mi csapatunk.

– Siessünk, papa, mindjárt kezdődik – nyavalyog egy kisgyerek, s nyomatékosítva mondatait belecsimpaszkodik apja felsőjébe.

Annak rendje és módja szerint meg is nyúlik Gera Zoli 14-es számú meze…

Csütörtök késő délután a Stefánián. Ragyogó tavaszi napsütésben úszik a fasor. Szurkolók csoportjai sétálnak az utcán – magyar mezben, sálban, zászlóval. Énekelve. Ahogy kell. Boldogan. Hiszen meccs van, nem is akármilyen.

– Siessünk már, naaa, menjünk – ráncigálja édesapját a kissrác. Az apa megy is, sőt fölkapja gyerekét a vállára.

A szél persze belekap Ocskay Gábor 19-es számú mezébe…

***

Himnusz. „Isten, áldd meg a magyart…”. Szurkolók. Zászlók. Sálak. Transzparensek. Meccsnap. Meccs van! Ria, Ria, Hungária!. Gólok. Öröm. Ünneplés. Siker. Elismerés.

***

„Nagyszerű este volt a magyar futball számára, hiszen telt ház és lelkes közönség előtt magyar győzelem született. Bár furcsának hangzik, de ettől a meccstől jobban tartottam, mint az albániaitól, mert ezen csak veszíteni lehet, nyerni nem. Nehéz mérkőzés volt annak ellenére, hogy Hajnal korai gólja jól jött” – mondta Erwin Koeman, a magyar labdarúgó válogatott holland szövetségi kapitánya a Málta ellen aratott siker után.

„Nem is az eredménynek örülök igazán. Sokkal inkább annak, hogy a magyar válogatott 60 percen keresztül úgy koncentrált és úgy küzdött, ahogy egy igazán jó csapat teszi. Gratulálok a válogatottnak, fantasztikusan küzdöttek a fiúk Ocskay Gáborért” – nyilatkozta Pat Cortina, a magyar jégkorong válogatott olasz-kanadai szövetségi kapitánya a finnek elleni győzelem után.

***

Tanulj meg szerényen tündökölni, mert ez az emberi – mondta volt Akhilleusz Tatiosz, ókori görög író, gondolkodó.

***

Szeptember 5., Magyarország-Svédország válogatott labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzés a Puskás Ferenc Stadionban. Most megmondjuk: minden jegy el fog kelni. Nézőszám? Csak attól függ, hogy hajlandóak lesznek-e az illetékesek megnyitni a stadion felső karéját.

Április 24., Magyarország-Szlovákia válogatott jégkorong mérkőzés a svájci A csoportos világbajnokságon. Most megmondjuk: nem lesznek sokkal kevesebben a magyar szurkolók a zürichi arénában, mint a sokkal fejlettebb hokikultúrával rendelkező északi szomszédjaink, sőt.

***

A szív hangja - az igazság első szava – szól az idézet szintén Tatiosztól.

***

Szombat délután a Stefánián. Az őszi borongásból elő-elő tűnik a napsugár…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását