2024. április 27. - Zita

Elképesztő! Két éve keresik, hiába

Filmen próbálják rekonstruálni, hogy mi történhetett Madeleine McCannel, a Portugáliában csaknem két éve eltűnt skót kislánnyal, abban a reményben, hogy valakinek a látottak nyomán érdemi információ juthat eszébe.
2009. április 6. hétfő 07:00 - HírExtra
Az idén hatéves Madeleine-nek 2007. május 3-án veszett nyoma a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjában. A gyermek - két kisebb testvérével - a szállodai szobában aludt, miközben a szülők az épülettől nem messze, baráti társasággal vacsoráztak.

Az esetet szinte példátlan nemzetközi figyelem kísérte, különösen azután, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá az ügyben.

A gyanúsítást ugyan tavaly nyáron - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a gyermeknek azonban azóta sem lelik nyomát.

Időközben a világsajtó figyelme is egyre lanyhul, már a brit lapok is meglehetősen ritkán foglalkoznak a témával.

Az édesapa - az egykori vacsoratársaság két másik tagjával - ezért visszatért a portugáliai üdülőhelyre, ahol a család által felbérelt magándetektívek a brit Channel 4 kereskedelmi tévécsatorna segítségével filmet forgatnak a kislány eltűnésének lehetséges körülményeiről.

A Channel 4 május 7-én, nem sokkal Madeleine eltűnésének második évfordulója után tűzi műsorra a dokumentumfilmet, amely felkerül a Madeleine felkutatására létrehozott alapítvány, a Find Madeleine honlapjára is, és a szülők reményei szerint több európai országban levetítik a helyi televíziók.

A filmben Gerry McCann magát alakítja, Kate McCannt, Madeleine édesanyját - aki a News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap beszámolója szerint nem érezte magát lelkileg elég erősnek ahhoz, hogy visszatérjen a helyszínre - egy színésznő személyesíti meg.

Madeleine szerepét a család egyik barátjának lányára osztották.

Clarence Mitchell, McCannék szóvivője elmondta: a történtek filmbeli rekonstrukciójától azt remélik, hogy "valakinek valami bevillan az emlékezetébe".

A szülők - a BBC korábbi beszámolója szerint - egyben újabb, az eltűnés környékére összpontosító, figyelemfelhívó kampányba is kezdenek. A házaspár tízezer portugál nyelvű szórólapot készíttetett; ezeket Praia da Luz tágabb környezetének lakosságához juttatják el közvetlenül.

Emellett köztéri óriásplakátokon és tömegközlekedési járművekre elhelyezett hirdetéseken is emlékeztetik a helyieket Madeleine-re.

McCannék először egy spanyol magándetektív-irodát bíztak meg a kislány fellelésével, de a Metodo 3 nevű cég - miután a Madeleine-alapítvány 300 ezer fontot (csaknem 100 millió forintot) kifizetett neki - teljes kudarcot vallott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását