2024. április 27. - Zita

Mindenkit vár a különleges fesztivál

A kulturális és természeti környezet iránti tisztelet jegyében várják a közönséget koncertekkel, és változatos workshopokkal.
2009. július 19. vasárnap 06:30 - HírExtra
"Nagyon hangsúlyosan szeretnénk a zöld vonalat is képviselni: nagy vágyunk, hogy aki teheti, biciklivel érkezzen Bánkra, de lesz mód a biciklikölcsönzésre helyben is" - emelte ki a sajtóreferens, hozzátéve, a fesztivál szlogenjéből származik internetes oldaluk címe: www.tekerjatora.hu. A meghirdetett versenyek többsége is a kerékpárhoz kapcsolódik majd: lesznek ügyességi erőpróbák, akadályversenyek, biciklis számháború is.

A rendezvény előzménye a Sátoros ünnep - Jewstock Fesztivál, melyet a Művészetek Völgye keretein belül három éven keresztül Monostorapáti látott vendégül. A főszervező Marom zsidó kulturális egyesület azonban szeretett volna egy sokkal összetettebb, sokkal nagyobb, önálló fesztivált - tette hozzá.

"Bánk ideális helyszín, mert közel van Budapesthez és gyönyörű szép falu" - szólt a három napos fesztiválnak otthont adó, a Börzsöny és a Cserhát között fekvő településről.

Kiss Réka Judit hangsúlyozta: a lenyűgöző természeti környezetben nem tömegrendezvényt szeretnének szponzorokról elnevezett színpadokkal.
Mint a sajtóreferens megjegyezte, Bánkon három színpad és tucatnyi kisebb programhelyszín szolgálja majd a fesztivált, ezek az apró faluban mind egymáshoz közel helyezkednek el, de nem fogják egymást zavarni.

Elmondása szerint a fesztivál egyik legfőbb jellemzője a sokszínűség lesz: koncertet ad többek között a Zuboly, Rutkai Bori és a Specko Jedno, Dresch Mihály és a Kardos Négyes, a roma zenei hagyományból táplálkozó Nomada, a magyar népi muzsikát játszó Técsői Banda, valamint a marokkói zenei tradíciókat feldolgozó Chalaban. A "könnyebb" műfajok kedvelőinek szórakozását hiphop- és rapkoncertek, dj-szettek szolgálják.
A Bánki-tó mellett színházi előadásokból sem lesz hiány - számolt be a rendezvény sajtósa: a közönség találkozhat többek között a TÁP Színház, a Tünet Együttes, a Budapesti Zsidó Színház és Pályi János bábtársulatának előadásaival, de látható lesz a HOPPart Társulat legújabb bemutatója, A kis vakond, akinek a fejére csináltak című verses melotragédia is.

Mint Kiss Réka Judit kitért rá, a nyitottság jegyében a workshopokon, beszélgetéseken a szervezők a közönséget is igyekeznek bevonni, másrészt számos műhelyprogram, kiállítás és egyéb rendezvény foglalkozik zsidó és roma vonatkozású témákkal, illetve a Magyar Iszlám Közösség egy munkatársa is minden nap tájékoztatót tart majd.

Kiss Réka Judit elmondása szerint a szervezők gondoltak a legkisebbekre is, így gyermekprogramokkal és gyermekmegőrzővel készülnek. "Ha a szülők el akarnak menni egy olyan koncertre, ahová nem biztos, hogy vinnék a csemetéjüket is, akkor képzett óvónők vigyáznak a gyerekekre egy játszóházban".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását