2024. április 29. - Péter

Semjén gyarmatosításról beszélt

Szent István örökségének lényege a magyarság, kereszténység, európaiság - mondta augusztus 20-i ünnepi beszédében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke csütörtökön a budai Várban, hozzátéve ugyanakkor, hogy most gyarmatosítják Magyarországot, sőt "szinte az utolsó húzásokat teszik, hogy a magyarok zsellérek legyenek saját országukban".
2009. augusztus 20. csütörtök 12:30 - HírExtra
A pártelnök úgy fogalmazott, hogy a magyarok talpa alól "kihúzzák a földet, a tulajdont, mindent", nem lehet hagyni, hogy "az országot idegenek gyarmatosítsák", és "a saját országunkban valamifajta bennszülöttként kelljen itt maradnunk", holott az ország az államalapítás óta, ezer éve Európa szerves része.

Semjén Zsolt feltette a kérdést: "hol lenne ez az Európa, ha mi nem lettünk volna ezer éven át benne, vérezve a tatárral, a törökkel és más keleti pogány formációkkal szemben ezer éven keresztül?" Ezért Magyarországnak "nem a cselédlépcsőn kell bekullognia az Európai Unióba", hanem ott a történelmi szerepéhez méltó helyet elfoglalnia és az értékeit tudatosítania másokban is - emelte ki.

Az ünnepek értelme, hogy az egyes ember és az egész nemzet hitet, erőt merítsen ősei példájából - mondta. Az államalapító Szent István király az ország megmaradásának szimbóluma, s mint mondta, "Magyarország akkor gyarapodott, amikor I. Szent István király példáját követte".

Semjén Zsolt kiemelte: amellett, hogy az ország ezer éve csatlakozott a kereszténységhez, Szent István önálló, szuverén országot hozott létre. A KDNP uniópárti, mert az EU-tagság segítséget ad a "magyar megmaradáshoz", mivel az unió a nemzetek sokszínűségét is figyelembe veszi - mutatott rá.

Azt mondta: Szent István példát adhat ahhoz, hogy "mindenki a maga helyén, ki az önkormányzatban, ki a parlamentben, ki a munkahelyén, ki a földeken (...) ott építse az országot a saját környezetében, ahova a gondviselés állította".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2009. augusztus 20. 18:50
Most már tényleg itt lenne az ideje annak,hogy Tömjén Zsolt elmeorvoshoz forduljon:laikusként is látható,hogy sok zagyvasága mellett már csak azt nem mondta:rabszolgatartó társadalom van Magyarországon!Egyet menjen korban hátrébb és fenn lesz a fán,mint a kőkorszaki szaki...!
balogGY
2009. augusztus 20. 15:23
Miről beszélsz drága valaki85?
Arról hogy az új kormány fogja gyarmatosítani az országot?
Ezt te tényleg komolyan gondolod?
De kiknek, drága barátom?
p-Aga
2009. augusztus 20. 14:45
Persze, ez nem azt jelenti, hogy nincs igaza. Csak hát - kissé kilátszik a lóláb!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását