2024. április 29. - Péter

Suchman háttérsunnyogást orront?

Soha nem zsarolná meg a Magyar Szocialista Pártot "semmilyen listás befutó helyért" - mondta Suchman Tamás szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek hétfőn, hozzátéve: olyan kijelentést tulajdonítottak neki, amelyet soha nem mondott el abban a tévéműsorban, amelyre hivatkoznak.
2009. szeptember 28. hétfő 17:36 - HírExtra
Az ATV pénteki adásába annak kapcsán hívták meg Suchman Tamást, hogy az új parlamenti választásokra való felkészülés jegyében a szocialisták megkezdték a leendő országgyűlési képviselőik kiválasztását. A somogyi listaállítás során a fix helyet szerző képviselők mellett egyedül Suchman Tamást sorolták be"alternatív listás helyre", s ezt ő sérelmezte. Emiatt lemondott a megyei listás helyéről, mert álláspontja szerint annak összeállításakor a párt megyei elnöke, Kolber István nem a párt vezető testületeinek véleménye szerint és nem a teljesítményeknek megfelelően tett ajánlást.

Az ATV műsorában erről nyilatkozva fejtette ki azt a véleményét, hogy egy politikus elsősorban az országhoz, egy értékrendhez kötődik, és csak ezt követően tartozik egy párthoz.

Suchman Tamás a távirati irodának kifejtette, ezt a kijelentését több internetes oldal és az egyik országos napilap is úgy értelmezte, hogy ő "szeretne tovább politizálni, ha nem kap befutó helyet az MSZP pártlistáján, akkor akár más pártban is". Ilyen kijelentés azonban tőle nem hangzott el - jelentette ki. Közölte, megkéri azokat a médiákat, amelyek az elhangzottak helyett inkább azt írták le, amit hallani szeretnének, hogy "hallgassák vissza az ATV adását vágatlan szöveggel, akkor rájönnek majd arra, hogy tévedtek".

"Az elmúlt húsz évben sosem kerültem olyan helyzetbe, hogy meg kelljen magyarázni a szavaimat, most se szeretném" - szögezte le. Hozzátette, a baloldali értékrend szolgálata megtörténhet bármely pártban. Számára az ország és a baloldali értékek tisztelete többet jelent, mint egy megyei párttitkárként viselkedő szocialista vezető "kisded játéka".
"Bármely beosztásban vagy beosztás nélkül is - ahogy az elmúlt húsz évben tettem - szolgálni kívánom Magyarországot a baloldali elvek mentén" - hangsúlyozta.

Szólt arról is, korábban gondolkozott arról, hogy képviselőként nem indul a választásokon, hanem az elkövetkező négy évben megoldási javaslatokat dolgoz ki az ország előtt álló nagy kihívásokra, mert most erre van a legnagyobb szüksége a pártjának.

A Suchman-ügyről hétfőn közleményt adott ki Kolber István, az MSZP Somogy megyei elnöke. Ő arról tájékoztatott, hogy Suchman Tamás eredetileg szerepelt a megyei listán, azonban önként visszalépett, mert nem vállalta a kettős jelölést. Az ügy kapcsán megjegyezte: sajnálatosnak tartja, hogy a megyei pártszervezetek döntéseit a sajtóban beszélik ki.

A szocialisták Somogy megyei elnöke arra reagálva juttatta el közleményét az MTI-hez, hogy Suchman Tamás az ATV-ben pénteken nehezményezte: hogy nem szerepel a Magyar Szocialista Párt Somogy megyei listáján.

Kolber István közleménye szerint "Suchman Tamás eredetileg szerepelt a megyei listán, azonban önként visszalépett, mert nem vállalta a kettős jelölést".

Suchman döntését a küldöttgyűlés tudomásul vette, és ennek ellenére az országos listára javasolta a politikust - emeli ki a közlemény, amelyben Kolber István arra is kitért, hogy a listaállítás alulról felfelé építkező, demokratikus folyamat, vagyis nem az ő személyes döntése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását