2024. április 29. - Péter

Tizenegy magyar maradt állva a VB-n

Összesen 11 magyar versenyző maradt érdekelt a zárónapon is a kyokushin karatésok budapesti összvilágbajnokságán: küzdelemben (kumite) hatan biztosították helyüket a vasárnap esti elődöntőkben, míg formagyakorlatban (kata) öten jutottak be a legjobb 16 közé a szombat éjszakába nyúló viaskodások végén.
2009. október 4. vasárnap 16:28 - HírExtra
A Papp László Budapest Sportarénában négy férfi és három női súlycsoportban "szűkítették le" a mezőnyt a legjobb négyre, és a KO-rendszerű csatákban előbbieknél Rózsa Gábor, Pető Krisztián és Paksi Lóránd, utóbbiaknál Ábrahám Edit, Szepesi Csenge és Zatykó Zita lehet ott a pénteki rajtnál 62 ország csaknem félezer versenyzőjét felsorakoztató világbajnokság "végelszámolásánál" is.

A szombati kata-selejtezőkben a legmagasabb pontszámokat japán versenyzők kapták, de kimagasló értékeket érdemeltek ki a magyarok is: mindenek előtt Wágner Eszter és Kovács Mónika, miközben negatív meglepetésként értékelhető, hogy az előzetesen éremesélyesnek tartott hazai versenyzők közül se Ács Szvetlána, se Bitai Melinda nem jutott tovább az első körből. Az erősebb nemnél Dobó Dániel, Tóth Attila és Szabó István kvalifikálta magát a döntő mezőnyébe.

Érdekesség, hogy az egyik nagy világszervezet, az Ashihara Karate International vezetője, a dél-afrikai Hoosain Narker is elindult a vb kata-versenyében, és bár viszonylag alacsony pontszámot kapott, javára írandó, hogy egyedüli "iskolafőnökként" vállalta a megméretést.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását