2024. április 29. - Péter

21,5 milliárdos MÁV mozdonybeszerzés

Aláírták a MÁV-Trakció Zrt. 25 darab TRAXX mozdonyának beszerzését finanszírozó szerződést. A közbeszerzésen kiválasztott Európai Beruházási Bank 48 százalékban, a német KfW IPEX Bank 52 százalékban finanszírozza a 79,6 millió eurós, mintegy 21,5 milliárd forintos beszerzést.
2009. december 3. csütörtök 14:21 - HírExtra
A kedvező feltételekkel felvett hitel futamideje 15 év, az első tőketörlesztés 2013 júniusában esedékes. A MÁV-Trakció tájékoztatása szerint a Bombardier cégtől vásárolt 25 TRAXX mozdonyból az első beérkezése a szerződés alapján 2011 első felében várható, de előszállítással elképzelhető a jövő év decemberi időpont is. Ezt követően két éven belül 2 darabos ütemezésben érkezik a többi mozdony.

Márkus Imre, a MÁV-Trakció vezérigazgatója az aláírást követően az MTI-nek elmondta, ha a finanszírozási előleg megérkezésétől - ami várhatóan 2010 január közepe - számított hét hónapon belül sikerül lehívni az újabb 25 darab TRAXX szállítására vonatkozó opciót, akkor a darabonkénti jelenlegi 3 millió 187 ezer 500 eurós vételárat le lehetne vinni mozdonyonként 200 ezer euróval.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását