2024. április 29. - Péter

Bomló MDF

Több, korábban jelentős posztot betöltő MDF-tag kilépett, két helyi MDF-szervezet pedig megszűnt a hétvégén Hajdú-Bihar megyében - közölte Kálmánné Szabó Katalin, az MDF debreceni önkormányzati képviselője, volt megyei és városi elnöke vasárnap az MTI-vel.
2010. január 31. vasárnap 17:31 - HírExtra
A politikus tájékoztatása szerint a hat, párttagságát megszüntető debreceni MDF-es között van rajta kívül Bácsi Attiláné, aki 1990 óta volt párt tagja, az MDF pedagóguskollégiumának korábbi országos elnöke, a párt országos etikai bizottságának volt elnöke, egykori debreceni és hajdú-bihari alelnök is.

Kiléptek a tagok a monostorpályi és a sárándi szervezetekből, ezzel a két településen megszűnt az MDF-csoport - fűzte hozzá Kálmánné Szabó Katalin, aki novemberben azért mondott le megyei és városi elnöki posztjáról, mert nem értett egyet Bokros Lajos pártbeli szerepeltetésével.

A kilépők mostani indoklása szerint "az MDF az SZDSZ-el való választási szövetséggel olyan határkövet lépett át, ami számukra elfogadhatatlan".

Kálmánné Szabó Katalin úgy fogalmazott: a választási szövetséggel "az MDF vezetése oly mértékben eltávolította a pártot az eredeti értékrendjétől, irányvonalától, amit nem tudunk tovább összeegyeztetni erkölcsi normáinkkal, belső meggyőződésünkkel".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását