2024. április 29. - Péter

Bokros: nincs lázongás az MDF-ben

Bokros Lajos szerint nincs semmilyen lázadás az MDF-ben, amely egy demokratikus párt, így természetesen vannak viták a tagok között.
2010. március 17. szerda 16:35 - HírExtra
Az MDF miniszterelnök-jelöltje szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére egy lapinformáció kapcsán - miszerint elégedetlenkedők ki akarják kényszeríteni, hogy a párt több vezetője ne szerepelhessen az országos lista biztos befutó helyein - kijelentette, ez ködszurkálás, nincs semmilyen lázadás, az MDF minden megyében és a fővárosban képes lesz listát állítani.

Nagy esélye van annak, hogy az MDF a parlamentbe kerül, és ott görbe tükröt tart majd mind a kormány, mind a populáris, mind az "ordas" ellenzék elé - mondta a politikus, hozzátéve, azt is bemutatják, hogy az MDF komoly, felelősségteljes párt, amely az ország érdekeiért dolgozik.

Bokros Lajos elmondta azt is, hogy a nap folyamán Hajdúböszörményben, Püspökladányban és Berettyóújfaluban járt. Utóbbi településen találkozott az ország egyik legelmaradottabb területe, a bihari kistérség polgármestereivel és vállalkozóival. "Az ilyen találkozó, a gondok megismerése élesíti az elmét" - mondta az MDF miniszterelnök-jelöltje, aki szerint ez még inkább jelzi, hogy konkrét cselekvési programra van szükség.

Bokros Lajos szerint az MDF az egyetlen párt, amelynek a programjában a célok felsorolása mellett az intézkedések is szerepelnek.

Legalább 170 ilyen intézkedési terv van a programban - mondta Bokros, aki szerint miután a Fidesz is nyilvánosságra hozta programját, kiderült, hogy három szocialista párt - az MSZP, a Fidesz és a Jobbik - populista programja verseng egymással.
Mindhárom az államtól várja a fellendülés megindulását, mind a munkahelyteremtés, mind a segélyezés, mind a jóléti juttatások, mind az adócsökkentés terén - fűzte hozzá.

A politikus kijelentette: a munkahelyteremtés a vállalkozások önérdekéből és önerejéből valósulhat meg, nem erős, hanem kicsi, ésszerű, okos államra van szükség, erős vállalkozásokkal, erős társadalommal. A legfontosabb, hogy minél többen dolgozzanak, így nem az adócsökkentéssel kell kezdeni, hanem a foglalkoztatás-bővítéssel, és minél többen dolgoznak, annál többen fizetnek adót - mutatott rá a politikus.

Az MTI érdeklődésére Bokros Lajos arról is beszélt: nem zárja ki, hogy az érzelmi motívum is jelen van a választáskor, de ha az helyettesíti az értelmet, akkor nagy baj van.
Magyarországon a demokratikus kultúra még kívánnivalókat hagy maga után, sok esetben ez abban is megnyilvánul, hogy az értelmet az érzelem helyettesíti, de az MDF nem akar e zsákutcába belemenni - jelentette ki Bokros Lajos Debrecenben.

Az MDF miniszterelnök-jelöltje a sajtótájékoztatót követően zártkörű megbeszélésen találkozott a Debreceni Egyetem politológus hallgatóival, majd a helyi pártszékházban lakossági fórumon vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását