2024. április 29. - Péter

A Fidesz perbe húzza az MSZP-t

Mivel a tiltó határozat ellenére továbbra is terjesztik a Narancsvidék című kiadványt, a Fidesz Somogy megyei szervezete nemcsak a helyi választási bizottságnál tesz bejelentést, hanem a rendőrségen is feljelenti az MSZP-t a jogsértés miatt.
2010. március 22. hétfő 19:35 - HírExtra
Az Országos Választási Bizottság (OVB) a múlt pénteken jogsértőnek nyilvánította a Narancsvidéket, és a terjesztését megtiltó határozatot hozott, de még hétfőn is terjesztették a kiadványt Kaposváron és környékén - mondta a Fidesz megyei elnöke, hozzátéve: ez a választás rendjének megsértése, vagyis indokolt a rendőrségi feljelentés.

Az OVB azért minősítette jogsértőnek a kiadványt, mert a párt nem tüntetett fel impresszumot, s emiatt a testület a további terjesztést is megtiltotta.

Juhász Tibor a tájékoztatón is felszólította az MSZP-t, közvetlenül Lamperth Mónikát és Kolber Istvánt mint a párt kaposvári 1-es és 2-es választókerületében induló jelölteket, hogy tegyenek eleget az OVB határozatának, és hagyjanak fel a törvénysértéssel.
Szerinte az MSZP bajban van, ezért lejárató kampányba kezdett. "Hazudik, rágalmaz, manipulálni próbál" - mondta Juhász Tibor, "mocskolódó szennylapnak" nevezve a kiadványt.

Az MSZP Narancsvidék című kiadványát Budai Bernadett, a párt szóvivője március 10-én sajtótájékoztatón mutatta be.

A szóvivő akkori közlése szerint az ötszázezer példányban készült kiadvány azokról a fideszes önkormányzatokról szól, amelyeknél a szocialisták véleménye szerint a "legbotrányosabban" bánnak a közpénzekkel. A politikai magazint aktivisták, illetve helyi pártszervezetek terjesztik - mondta a kiadvány bemutatásakor Budai Bernadett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását