2024. május 2. - Zsigmond

Százötven pilóta küzdelme

A Dobó téren rendezett péntek esti ünnepélyes rajtceremóniával megkezdődött az Eger-rali, a hétfutamos magyar bajnokság első versenye.
2010. március 26. péntek 19:48 - HírExtra
A rajongók által nagyon várt viadalon mintegy 150 pilóta küzd meg egymással és a tereppel. A száguldás szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik. Az első napon nyolc gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, majd vasárnap további hat mért etappal fejeződik be a versengés. Az eredményhirdetésre szintén a Dobó téren kerül sor - várhatóan 18 óra körül.

Az Eger-rali egyik legnagyobb kérdése, hogyan szerepel a hosszú, közel négyesztendős kihagyás után visszatérő hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János.

"Abban bízom, hogy jó eredményeket érek majd el, mindenképpen dobogós helyen szeretnék végezni - mondta az MTI-nek ifj. Tóth. - Az autóm, a nagyszerű Peugeot 207 Super 2000, amellyel tavaly még az IRC-futamokon (InterNational Rally Car) vettem részt, kiváló, a pályát ismerem, már kétszer versenyeztem itt, mi kell még? Természetesen egy kis szerencse, hiszen technikai sportról van szó. Itt bármikor bármi megtörténhet."

Az idén már nem szállhatnak harcba a bajnokságért a WRC-k (World Rally Car). A hétszeres bajnok pilóta ezzel kapcsolatban elmondta: egyrészt olcsóbb lesz a versenyzés, másrészt a változtatás "közelebb" hozza egymáshoz a résztvevőket.

"Magyarán jóval nagyobb lesz a harc, a tülekedés a helyezésekért - tette hozzá. - Még többen lesznek esélyesek a sikerre."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását