2024. április 27. - Zita

Domingo újra színpadra áll

Plácido Domingo visszatér a színpadra: a 69 éves spanyol tenor, akin februárban rákot diagnosztizáltak, majd márciusban eltávolították vastagbeléről a megtámadott sejteket, Verdi Simon Boccanegrájának címszerepét énekli pénteken a milánói Scalában.
2010. április 16. péntek 18:17 - HírExtra
A Boccanegra új szerepkört jelent Domingo számára. Eddig 131 operaszerepet játszott, a líraitól a hőstenor szólamokig, a genovai dózse alakja azonban bariton hangfajú.

Az énekes a 2009-10-es évadban mutatkozott be Simon Boccanegraként, először Berlinben a Staatsoper Unter den Lindenben Federico Tiezzi rendezésében, Daniel Barenboim vezényletével. Az előadás közös produkció a milánói Scalával, az operajátszás itáliai fellegvárában péntek estététől május 7-ig nyolc alkalommal látható Verdi zenedrámája.

A Boccanegra bariton szólamáról Domingo azt mondta, a szerep karaktere megfelel vokális kapacitásának, nem kell úgy tennie, mintha valódi bariton lenne. Januárban és februárban Giancarlo Del Monaco rendezésében, James Levin vezényletével a New York-i Metropolitan Operában is bemutatkozott ebben a szerepben, ezt a budapesti Művészetek Palotájában élő közvetítésben a magyar közönség is láthatta-hallhatta.

Júniusban a londoni Covent Garden Operában, júliusban pedig a madridi Teatro Realban lép színpadra Domingo Simon Boccanegraként. Nyáron még a veronai Arénában is fellép, ott Puccini Turandotját vezényli; a műben korábban sokszor énekelte Kalaf herceget, például Marton Éva oldalán. Szeptemberben saját színházában, Los Angelesben Daniel Catán Il Postino (A postás) című operájában a költőt, Pablo Nerudát játssza.

A Madridban született, majd Mexikóban nevelkedett művész ifjú tehetségeket felfedező Operalia Énekversenye 2009-ben Pécsett és Budapesten zajlott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását