2024. április 27. - Zita

Az USA-ban már szavazunk

Az amerikai kontinensen helyi idő szerint szombat reggel megkezdődött a magyar parlamenti választások külképviseleti szavazásának második fordulója. Buenos Airesben (Argentína) nyílt meg először - közép-európai idő szerint 11 órakor - a szavazókör, ahol három voksolót várnak.
2010. április 24. szombat 16:43 - HírExtra
Az Egyesült Államokban New Yorkban 151, Washingtonban 33, Los Angelesben 35 választó szerepel a névjegyzékben. Kanadában (Ottawa) 43, Mexikóban (Mexikóváros) 1, Kubában (Havanna) 3 voksolót várnak. Azok voksolhatnak, akik március 19-ig felvetették magukat a külképviseleti névjegyzékbe, és a lakóhelyük szerinti egyéni választókerületben az első fordulóban nem dőlt el a mandátum sorsa.

A helyi nagykövetségeken, illetve főkonzulátusokon a szavazás helyi idő szerint reggel 6-tól este 7-ig tart. Az amerikai kontinensen a voksolás az Egyesült Államok nyugati partján, Los Angelesben, közép-európai idő szerint vasárnap hajnali 4-kor zárul.

A külföldön történő szavazás sajátossága, hogy a szavazatokat nem számolják össze a külképviseleteken, hanem Magyarországra szállítják és bekeverik a választópolgár lakóhelye szerinti egyéni választókerület egyik kijelölt szavazókörének szavazatai közé, így biztosítva azok titkosságát.

A második fordulóban 85 külképviseleten összesen 2.885 voksolót várnak az urnákhoz. A legtöbben - akárcsak az első fordulóban - Londonban voksolhatnak: 641-en szerepelnek a névjegyzékben. Brüsszelben 278, Dublinban 230, Párizsban 128, Münchenben 120, Hágában 115 voksolót várnak. Húsz külképviseleten csak egy-két szavazó miatt lesz voksolás, és 41 olyan külképviselet van, ahol tíznél kevesebben adhatják le szavazatukat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását