2024. május 10. - Ármin, Pálma
Az országgyűlési választások második fordulóján a HírExtra munkatársai élőben jelentkeznek be a négy parlamenti párt székházából. Percről - percre követjük nyomon az eseményeket a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az LMP központjából.
2010. április 25. vasárnap 19:02 - HírExtra


19:24 - Fidesz: érkeznek a Fidesz-vezetők

Lassan lassan mindenki megérkezik a Vörösmarty térre, aki számít: Kósa Lajos már interjút is adott, Széles Gábor, Páva Zsolt, Navracsics Tibor, Kun Miklós, a Szamóca becenévre hallgató Eperjes Károly, Bayer Zsolt, Balog Zoltán, Orbán Viktort egyelőre nem leljük, ő alighanem csak a téren felállított színpadon tűnik majd fel úgy kilenc-fél tíz táján.

19.16 MSZP - Antidemokratikus az alacsony részvételi arány a szocialisták szerint

Budai Bernadett szerint az alacsony részvételi arány nem a demokráciát erősíti, a Fidesz pedig "nem feltétlenül demokratikus" párt. Ezt a Kubatov-üggyel indokolta.

A szóvivő szerint három magyarázat van az alacsony részvételre, először, hogy a szavazók csak a szoros körzetekre koncentrálnak, a második, hogy az MSZP nem tette elég nyilvánvalóvá a demokratikus ellensúly képzésének jelentőségét. A harmadik és a legfurcsább indok az lenne, hogy sok körzetben "az MSZP-s jelöltet illette olyan vád, hogy már bejutott listáról".

A HírExtra kérdésére, amely a Szonda-Ipsos Fidesz-kétharmadot jósló mandátumbecslésére vonatkozott, Budai Bernadett nem kívánt válaszolni.



19:16 MSZP - Lendvai lemond?

Információink szerint Lendvai Ildikó a párt elnöke még ma bejelenti a lemondását. A hírt az érintett újságírói kérdésre egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

19:05 – Fidesz: Kósa Lajos első interjúja


Vége a kampánycsendnek, élénkül a sajtóterem! Kósa Lajos Fidesz-alelnök első interjúját a Hír TV-nek tartogatja, Cser-Palkovics András és Szijjártó Péter egyre többet jár fel s alá, s látszólag mindenkihez van egy-egy jó szava. Kósa a Hír TV-nek arról beszél, a Fidesz történelmi győzelmét senki nem veheti el, függetlenül attól, meglesz-e a kétharmad vagy sem. Az abszolút többségről különben is azt tartja, „az csak a bónusz” lenne pártja számára. Szijjártó közben az MTV-nek már arról beszél, a kétharmad tétje az, hogy az ország előtt álló változások mennyi fájdalom és nehézség árán lesznek véghezvihetőek.

19:04 MSZP - Nyolc szoros körzet van


Információink szerint nyolc körzetben "billeg" az eredmény, vagyis ennyi helyen áll az eddigi feldolgozottság alapján tíz százalékon belüli különbséggel a szocialista és a fideszes jelölt. Mesterházy Attila most érkezett meg, nemsokára sajtótájékoztatót tart.
Forrás: HírExtra

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását