2019. április 22. - Csilla, Noémi

Vezeti a listát a zöld lény

Shrek, a zöld szörny legújabb kalandjai hozták a legtöbb bevételt a mozikban a hét végén az Egyesült Államokban, ahol egyszerre több mint 4000 vásznon kezdték vetíteni a széria negyedik és vélhetően utolsó részét, a Shrek a vége, fuss el véle című 3D-s animációt.
2010. május 24. hétfő 16:20 - HírExtra
Noha 71,3 millió dolláros árbevétellel vezette a múlt hétvégi észak-amerikai boxoffice-listát a DreamWorks produkciója, a Shrek 4 bevételei jócskán elmaradnak a várakozásoktól: a második Shrek-film 2004-ben 108 millió, a Shrek 3 pedig 2007-ben 120 millió dolláros nyitóbevétellel indított.

Filmes körökben a háromdimenziós formátum magasabb jegyáraival és a negyedik folytatás meglehetősen komor hangvételével magyarázzák a vártnál rosszabb szereplést. A gyengécske indulás miatt beletelik kis időbe, amíg a Shrek a vége, fuss el véle megtermeli 135 millió dollárra becsült gyártási költségeit.

A Vasember 2, amely két héten át vezette a hétvégi amerikai kasszasikerlistát, a második helyre szorult vissza 26 millió dolláros bevétellel, a Russell Crowe címszereplésével készült Robin Hood pedig a harmadik helyen végzett 18,7 millió dollárral.

Az eddigi Shrek-filmek összesen 2,2 milliárd dollár bevételt hoztak a DreamWorks stúdiónak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását