2024. április 30. - Katalin, Kitti

Orbán befejezte

Orbán Viktor és Lengyelország ideiglenes elnöke egyetért abban, hogy a lengyel-magyar történelmi kapcsolatok kiegészítéseként minél gyorsabban meg kell indítani az észak-déli infrastrukturális fejlesztéseket.
2010. június 2. szerda 11:07 - HírExtra
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerdán közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Orbán Viktor kedden késő délután megbeszélést folytatott Bronislaw Komorowskival, a Lengyel Köztársaság ideiglenes elnökével, a Szejm elnökével.

A találkozó résztvevői egyetértettek abban, hogy a lengyel-magyar történelmi kapcsolatokat praktikus, a jövőre szóló közös programokkal kell kiegészíteni, vagyis elengedhetetlenül fontos az észak-déli infrastrukturális fejlesztések - autópályák, vezetékek és összekötött hálózatok - minél gyorsabb megindítása - közölte.

A magyar miniszterelnök szerda reggel Jaroslaw Kaczynskivel, az ellenzéki Jog és Igazságosság párt elnökével, a júniusi elnökválasztás egyik jelöltjével találkozott. A jó hangulatú megbeszélés megerősítette azt a meggyőződést, hogy a közép-európai együttműködés iránti elkötelezettség az egész lengyel politikában jelen van, így az nem pártkérdés - tájékoztatott Szijjártó Péter.

Orbán Viktor kedden délelőtt érkezett Donald Tusk lengyel miniszterelnök meghívására első hivatalos külföldi látogatására Varsóba, ahova elkísérte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, tárca nélküli miniszter, Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára és Szijjártó Péter is.

A magyar kormányfő lengyelországi látogatása után tovább utazik Brüsszelbe, ahol szerda este munkavacsorán vesz részt az Európai Bizottság Európai Néppárthoz tartozó biztosaival, majd csütörtökön Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével tanácskozik.

Ezt követően Herman van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével folytat tárgyalásokat. Csütörtök délután a magyar miniszterelnök Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral folytat megbeszélést a szervezet brüsszeli székházában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását