2024. április 28. - Valéria

MSZP: ismerje be a Fidesz, hogy Bajnai lábnyomán kell lépdelni

Az MSZP szerint itt az ideje, hogy a Fidesz elismerje a nyilvánosság előtt: haladni kell tovább a Bajnai-kormány által elkezdett költségvetési pályán, a válságkezelés eredményes volt, Magyarország jobb helyzetben van, mint számos EU-tagállam.
2010. június 24. csütörtök 12:46 - HírExtra
Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő Matolcsy György nemzetgazdasági tárcavezető korábbi, és Navracsics Tibor közigazgatási miniszter csütörtöki nyilatkozatára reagálva azt mondta, a Fidesznek nemcsak a külvilág felé kellene felvállalnia, hogy az elmúlt négy évben teljesíthetetlen dolgokat ígért és ezzel tisztában is volt.

A politikus hangsúlyozta: nem igaz a Fidesz azon korábbi állítása, hogy vannak más gazdaságpolitikai utak is és úgy lehet élénkíteni a gazdaságot, hogy kizárólag a belső piacra hagyatkoznak. Az sem igaz, hogy a költségvetés kezelhetetlen terhekkel küszködik, és el lehet tekinteni a pénzpiacok viszonyaitól, az Európai Unió, illetve a Nemzetközi Valutaalap alapelveitől - szögezte le.

Szavai szerint Matolcsy György rögzítette, hogy nincs alternatív gazdaságpolitika, szűk a mozgástér és a kormány tartani akarja az idei évre kitűzött 3,8 százalékos hiánycélt. Felidézte azt is: Navracsics Tibor a Reutersnek adott interjújában közölte, hogy jövőre el kell érni a 3 százalékos hiányt, ami még a Bajnai-kormány célkitűzése volt.

Tukacs István cáfolta azokat az állításokat, hogy a szocialista kormányok növelték a hiányt, hiszen - mondta - ez 2006-tól folyamatosan csökkent.

Kérdésre válaszolva kitért arra: Orbán Viktor kormányfő 29 pontjáról akkor tudják kialakítani a végleges véleményüket, ha ezek megvalósítása megjelenik konkrét jogszabály-módosításokban.

Véleménye szerint ez a 29 pont nem a gazdaságpolitika gyökeres módosítása, nem is szerepelt a Fidesz eredeti tervei közt, azért született, mert "a Kósa-Szijjártó dilettáns kommunikáció megrendítette a bizalmat Magyarország iránt".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását