2024. április 28. - Valéria

Százmilliós kormánytámogatás az uszó EB-re

A kormány a költségvetés általános tartaléka terhére biztosít 100 millió forintot az augusztus 4-15. között Magyarországon sorra kerülő úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokság zavartalan lebonyolítása érdekében.
2010. július 21. szerda 13:25 - HírExtra
Nagy Anna kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatón azt mondta: a pénzt a Magyar Úszószövetségnek (MÚSZ) juttatja el a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma; a szövetségnek tételesen el kell majd számolnia a támogatás felhasználásával, ezt pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálja.

A lépésre azért került sor, hogy Magyarország ne maradjon szégyenben - fogalmazott.Hozzátette: az állam 400 millió forintos kötelezettséget vállalt a sportesemény lebonyolítására, ezen összeg felét a MÚSZ már megkapta, de a fennmaradó résznek csak fele van meg. Az előző kormány úgy adta át a költségvetést, hogy nem volt fedezete a vállalásnak - tette hozzá.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal indít vizsgálatot annak kiderítésére, hogy miként történhetett meg a fedezet nélküli kötelezettségvállalás - emelte ki a kormányszóvivő.
Elmondta még: hazánk 43 országból kétezer versenyzőt vár az eseményre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását