2024. április 29. - Péter

Újabb 29 pont jön őszel?

Második akcióterv beterjesztésére kérte az őszi hónapokban a kormányt Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön a parlamentben. Kiemelte: a mostani kormánynak az a kötelessége, hogy mindenki kormánya legyen.
2010. július 22. csütörtök 19:00 - HírExtra
A kormánypárti politikus a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva azt kérte, hogy ez az akcióterv azokról szóljon, akik csalódtak az elmúlt években a politikában, a politikusokban, akik elveszítették a bizalmukat, akik alkalmazottak, akik polgárrá akarnak válni, akik a középosztályhoz akarnak tartozni, akiket nem csak megnyertek az elmúlt hónapokban, de fontos a bizalmuk megtartása egy új ország felépítése érdekében. A jövő ne csak azokról szóljon, akik április 11-én vagy 25-én a Fidesz-KDNP-re szavaztak - fogalmazott.

Lázár János azt mondta: valóban az egyik legfontosabb elvárás, hogy elhangozzék a bocsánatkérés, de ennek egy kötelezettje van, az MSZP. A kormánypárti politikus felmutatta a Népszabadság 2003. július 17-i számát, amelynek címlapján az olvasható: Magyar euró 2008. január 1-én.

"Önök bocsánattal tartoznak azért, hogy 2008-ra nem euró lett, hanem csődbe vitték az országot, teljes társadalmi és gazdasági csődbe" - fogalmazott, hozzátéve: Magyarország ettől csak azért tudott megmenekülni, mert a nemzetközi szervezetek oxigénmaszkra kapcsolták.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták a felelősei annak a helyzetnek, amiért Mesterházy Attila a kormányt és a kormánypárti frakciót próbálja felelősségre vonni. Azt mondta, ennek a kormánynak az egyik legfontosabb erénye, hogy tudomásul vette a választópolgárok felhatalmazását és végre szakít azzal, hogy a választói akaratot elitpaktumok írják felül két voksolás között.

"Mi tiszteletben fogjuk tartani a választók akaratát és élünk és nem visszaélünk a kétharmados felhatalmazással" - ígérte. Lázár János értékelése szerint az elmúlt nyolc év után azért lett kétharmados többsége a Fidesznek, mert az emberek úgy érezték, a kormány elárulta őket, a kormányzás nem értük, hanem ellenük volt, a korábbi kabinet nem a közérdeket, hanem a magánérdeket szolgálta.

A Fidesz frakció azt várja el a kormánytól, hogy ne kössön elvtelen kompromisszumokat, ne engedje se a hazai, se a külföldi nyomásgyakorlásnak - jelentette ki. A szocialistákhoz és Schiffer András LMP-s politikushoz fordulva azt mondta, ha igazat és őszintén beszélnek, délután meg fogják szavazni a bankadót, a devizahitelek eltörlését az ingatlanpiacon, azokat a lépéseket, amelyek megvédik a devizahiteleseket, és a 29 pontból álló kormányzati cselekvési programot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását